Vechi, dar bun: Paraschiv, omul victoriei de la Cluj
Foto: FOTO: Sorin Pană

Vechi, dar bun: Paraschiv, omul victoriei de la Cluj
Paraschiv a readus bucuria în tabăra gălăţeană, după o săptămână tensionată pentru suflarea roş-alb-albastră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul a obţinut un succes neaşteptat pe terenul campioanei en-titre, CFR Cluj, prin golul marcat de Paraschiv, cel mai longeviv jucător din lotul roş-alb-albaştrilor, alături de Costin


 

După un an şi jumătate de secetă şi după ce tot mai multă lume îl vedea ca pe un fotbalist terminat, Gabriel Paraschiv a marcat golul victoriei pentru formaţia gălăţeană, chiar pe terenul campionilor de la CFR Cluj. Execuţia lui „Para”, aşa cum e alintat de suporteri, a fost magistrală, reluând cu piciorul stâng din voleu, de la marginea careului, direct în vinclul porţii apărate de Felgueiras, desemnat de două ori cel mai bun portar din Liga Campionilor în faza grupelor. Paraschiv nu mai marcase în campionat din toamna lui 2011, atunci când marca tot un gol decisiv, la Sibiu, cu Voinţa. De atunci şi până în prezent a lipsit din diverse motibe. Ori a fost absent din cauza accidentărilor, ori a lipsit din echipă din cauza neînţelegerilor cu Dorinel Munteanu, unul dintre foştii antrenori ai Oţelului.

Ajuns la aproape 35 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 27 martie, „Para” şi-a regăsit locul în echipă odată cu revenirea lui Grigoraş pe banca tehnică şi a rămas în continuare unul dintre cei mai apreciaţi jucători din lotul Oţelului şi chiar din istoria clubului gălăţean.

„Mă bucur că am marcat, dar mai ales că am reuşit să câştigăm, nu ne aflăm într-o situaţie foarte comodă în clasament şi orice punct contează”, a spus după meci Paraschiv, cel care pare a fi soluţia ideală pentru postul de atacant, capitol la care echipa gălăţeană suferă din plin după plecarea lui Pena.

 

„S-a întors Para-trăznetul!”

 

Sute de fani ai Oţelului au postat mesaje de felicitare pentru Paraschiv pentru golul reuşit, pe diverse canale online. „S-a întors Para-trăznetul!”, a  exclamat unul dintre fani în mediul online imediat după reuşita decarului. „Super-Para” a completat Moisă George, iar Costel a punctat că „l-am recâştigat pe Paraschiv”, pe pagina de facebook a suporterilor.

„Para” se află la cel de-al şaptelea sezon în tricoul Oţelului, perioadă în care, coincidenţă sau nu, clubul gălăţean a reuşit cele mai mari performanţe din istoria sa: câştigarea campionatului, câştigarea Supercupei României şi participarea în grupele Ligii Campionilor.

 

Şi-a oprit contestatarii

 

Deşi este unul dintre cei mai buni jucători din istoria Oţelului, „Para” s-a confruntat şi cu câteva mesaje mai nepotrivite din partea unor fani ai clubului, care erau de părere că ar trebui să se retragă, dar şi din partea unor oameni implicaţi în fenomenul fotbalistic. „Dacă au ajuns să apeleze şi la veteranul Paraschiv, înseamnă că au mari probleme”, a declarat Ilie Stan, antrenorul Concordiei Chiajna, înaintea meciului direct cu gălăţenii, de parcă trupa roş-alb-albastră ar fi apelat la Tudorel Călugăru să revină în poartă şi nu la un fotbalist aflat încă în activitate care a şi cochetat cu echipa naţională.

 

Gol dedicat unui copil

 

Decarul Oţelului a dedicat superba reuşită din jocul de la Cluj unui băiat bolnav, operat de curând. După golul marcat, Paraschiv a afişat un tricou pe care era inscripţionat „Alături de Dicu Adrian”.

 

Citit 1474 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2013 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.