Meci decis de la punctul cu var. Oţelul, victorie miraculoasă la redebutul lui "Grig"
Foto: Foto: Sorin Pana

Meci decis de la punctul cu var. Oţelul, victorie miraculoasă la redebutul lui "Grig"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Gălăţenii au reuşit să câştige la primul meci oficial al lui Grigoraş, chiar împotriva fostei sale echipe, printr-un gol marcat din penalti în ultimele minute * Portarul Grahovac a fost eroul meciul, apărând chiar şi un penalti în minutul 45


OŢELUL GALAŢI - PANDURII TG. JIU 1-0

Spectatori: 5.000

Stadion: "Oţelul"

Cartonaşe galbene: Ljubinkovici, Sîrghi/ Rada

Marcatori: Iorga (min. 87), din penalti

OŢELUL: Grahovac - Cojoc, Sîrghi, Benga, Ljubinkovici - Neagu, Giurgiu, Paraschiv (Astafei 64) - Iorga, Didi (Vancea 78), Marquinhos (Stromajer 71). Antrenor: Petre Grigoraş.

PANDURII: Mingote - Unguraşan, Viera, Rada, Vlad - Anton, Nistor (Popin 81) - Cristea (Nicoară 66), Voiculeţ, Răduţ (Al. Grigoraş 71) - Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai.

Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad) – asistat de Valentin Avram (Bucureşti),Vladimir Urzică (Piatra Neamţ).

Grigoraş şi-a încheiat primul mandat la Oţelul cu un meci la Târgu Jiu contra celor de la Pandurii (Giurgiu a ratat penalti pentru gălăţeni la acea vreme), pierdut, scor 0-1, iar întâiul joc oficial din cel de-al doilea său mandat a fost cu acelaşi adversar, tocmai fosta echipă condusă de "Grig" la care evoluează şi fiul său, Alexandru.

Partida a început cu un forcing ofensiv al roş-alb-albaştrilor, dar prima mare ocazie a venit la poarta lui Grahovac, Răduţ a tras puţin peste poartă din poziţie favorabilă. Oţelul a fost aproape de deschiderea scorului la şutul din diagonală al lui Marquinhos, iar spre finalul primei reprize Paraschiv a reluat de puţin peste poartă centrarea lui Iorga, venită de pe partea stângă. Prima parte a jocului se putea încheia catastrofal pentru echipa lui Grigoraş, după ce Haţegan a dictat penalti la o intrare imprudentă a lui Sîrghi. Grahovac a parat spectaculos penaltiul executat de Răduţ, fiind cea de-a treia lovitură de la 11 metri din acest sezon ratată de adversarii gălăţenilor.

Partea a doua a debutat cu două mari ocazii, cu câte o fază importantă la fiecare poartă. Matulevicius a tras slab din postura de singur cu Grahovac, iar Iorga a fost lansat către poartă cu o pasă de geniu a lui Paraschiv, dar a ezitat şi n-a apucat să tragă la poartă. Cea mai mare ocazie a reprizei a fost irosită de Didi, care a trimis cu capul mingea sub bară, de unde Mingote a scos cu mari dificultăţi.

Gălăţenii au trăit periculos în finalul jocului, Popin l-a păcălit în primă fază pe Grahovac, care a ieşit pe centrare, dar portarul Oţelului s-a repliat şi a scos de pe linia porţii. Partida s-a încheiat cu ambele echipe având garda jos, ocazii la foc automat la cele două porţi. În minutul 87, Vancea a scos un penalti după intrarea imprudentă a lui Viera, iar Iorga a executat perfect pentru 1-0.

Oţelul a reuşit cea de-a doua victorie consecutivă în campionat, portarul Grahovac fiind omul meciului. 

Marquinhos, debut apreciat

Mijlocaşul brazilian Marquinhos (21 de ani), transferat în această iarnă de la Parana (Liga a doua din Brazilia), a debutat cu brio în Liga I la jocul cu Pandurii. Folosit pe postul de extremă dreapta, iar în partea a doua pe stânga, micuţul brazilian a impresionat prin momente de tehnicitate specifice fotbalului sud-american. A fost curajos, s-a demarcat bine, a driblat, a şutat la poartă, astfel şi-a atras de la primele atingeri ale balonului simpatia suporterilor prezenţi la meci. Marquinhos a fost singurul dintre cei transferaţi în intersezon care a prins un tricou de titular, dar a fost schimbat în minutul 71 cu Stromajer. De asemenea, a debutat şi atacantul Cosmin Vancea, care a intrat în minutul 78, în locul lui Didi, şi a scos penaltiul din minutul 87. Şi-a făcut datoria…

Citit 4190 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2013 21:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.