"Fenomenul gălăţean", din nou campion
Foto: FOTO: Vasile Caburgan

"Fenomenul gălăţean", din nou campion
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi în Galaţi pista de atletism arată ca o mlaştină, încă mai există rezultate încântătoare obţinute de juniorii de la cluburile din oraş. Ultimul exemplu este Dan Sîrbu, care a impresionat din nou la Campionatul Naţional de sală al juniorilor, categoria 1-3, din Capitală, după ce luna trecută se remarca la concursul interjudeţean de la Bacău. Competiţia desfăşurată weekendul trecut, la care au luat parte aproximativ 1100 de sportivi de la 116 cluburi, l-a avut în prim-plan pe juniorul de la CSM Dunărea, Dan Sîrbu, supranumit „fenomenul gălăţean” de către majoritatea antrenorilor de la cluburile adverse. Juniorul, instruit de antrenorul Sorin Grecu, a reuşit să câştige triatlonul (probele 50m, lungime şi 600 m) la categoria a doua a juniorilor, cu 188 de puncte. De remarcat faptul că puştiul gălăţean este mai mic cu un an decât majoritatea competitorilor şi că a reuşit să se impună pentru al doilea an la rând.

Pentru Dan Sîrbu urmează pregătirea pentru sezonul de aer liber din luna iunie şi se antrenează intens pentru a câştiga din nou proba de triatlon. „Sunt foarte mulţumit de rezultatul obţinut, mai ales în condiţiile în care ne pregătim şi sunt convins că atunci când va face pasul către marea performanţă la seniori, vom auzi de el chiar şi la Jocurile Olimpice. E în primii trei atleţi din ţară la ora actuală, la vârsta lui”, a spus profesorul Sorin Grecu.

Tecuceanul, campion la 50 metri garduri

O performanţă la fel de bună a reuşit şi Florinel Gabriel Radu (CS Şcolar Tecuci), elevul antrenorului Mihăiţă Mihuleac devenind campion  naţional în proba de 50 m garduri cu timpul de  8 secunde şi 94 sutimi. Iată alte rezultate notabile obţinute de către gălăţeni la mitingul atletic din Complexul „Lia Manoliu” din Capitală, la care au participat 1041 atleţi de la 116 cluburi din ţară: locurile  VI - Bianca Maria Rapotan (C.S. Şcolar Galaţi) - la săritura în lungime şi Matei Lupuşoară (Dunărea Galaţi) - la 200 m plat; locul VIII - Silvia Boacnă (LPS) - la săritura în lungime; locul IX - Mihai Alexandru Rolea (CSS Tecuci) - la săritura în înălţime.

 

 

Citit 3242 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2013 09:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.