În Liga II, prima serie, bătălia pentru promovare se dă între gălăţeni
Foto: Mihai Ciobanu, Alin Pânzaru şi Ion Viorel

În Liga II, prima serie, bătălia pentru promovare se dă între gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei dintre cele cinci echipe care au şanse să intre în prima ligă au antrenori gălăţeni sau sunt strâns legate de Galaţi, oraş de unde şi-a luat golgheterul şi liderul clasamentului


Chiar şi în condiţiile în care FCM Dunărea nu are un sezon strălucit, aflându-se pe la mijlocul clasamentului, reprezentanţii fotbalului gălăţean fac legea în seria I a eşalonului secund. După 20 de etape un grup de cinci echipe s-a desprins în partea superioară a ierarhiei, între acestea urmând a se da lupta pentru cele două locuri promovabile în Liga I. Practic, se anunţă o luptă teribilă între gălăţeni pentru promovare, doar o singură echipă dintre cele cinci, Săgeata Năvodari, neavând vreo legătură cu fotbalul gălăţean.

FC Botoşani – golgheter gălăţean

Liderul, FC Botoşani, este purtat spre prima ligă de un atacant crescut în centrul de juniori al Oţelului şi care apoi a trecut pe la FCM Dunărea, gălăţeanul George Cârjan fiind golgheterul formaţiei din nordul Moldovei. Se află într-o formă excelentă, cu câte o dublă în două din ultimele trei meciuri ale echipei sale. FC Botoşani este marea favorită la unul dintre primele două locuri, pe lângă avansul de trei puncte având şi un program avantajos, urmând să joace cu trei dintre contracandidate pe teren propriu şi doar cu una în deplasare (Delta Tulcea), în penultima etapă iar până atunci ar putea fi deja cu sacii în căruţa Ligii I.

CS Otopeni, antrenată de Ion Viorel

Totodată, trei dintre primele cinci clasate au antrenori gălăţeni sau cu un trecut legat serios de Galaţi, aşa cum este cazul lui Ion Viorel, fostul jucător al Oţelului şi antrenor la Dunărea fiind acum la conducerea tehnică a celor de la CS Otopeni (locul 4, la două puncte de locul secund). Are 45 de ani şi a mai reuşit ca tehnician o promovare în prima ligă, cu Gloria Buzău.

Pânzaru, spre Liga I din primul an de antrenorat

La CF Brăila, antrenor este Alin Pânzaru, fostul mijlocaş de la Oţelul din anii ’90, perioadă în care a fost coechipier cu unul dintre „rivalii” de astăzi, Ion Viorel. Are 37 de ani, retrăgându-se din activitatea de jucător de la echipa brăileană abia vara trecută, iar acum are ocazia ca încă din primul său an de antrenorat să-şi treacă în CV o promovare în Liga I, ceea ce ar însemna enorm pentru fotbalul brăilean, care nu a mai fost în primul eşalon de 19 ani.

CF Brăila este acum pe locul cinci (la două puncte de locul secund), dar are două meciuri mai puţin faţă de formaţiile de pe locurile 2-4 şi unul faţă de FC Botoşani. „Important este că depindem doar de rezultatele noastre, nu stăm la mâna altora. Jucăm acum cu Sportul, apoi avem o serie de trei jocuri la rând cu contracandidatele din Otopeni, Tulcea, respectiv Botoşani, este esenţial să ieşim bine din această serie pentru lupta la promovare”, a spus Alin Pânzaru, care nu are antrenor secund şi nici preparator fizic la echipă! Îi are în lot pe fostul atacant al Oţelului, Alexandru Bălţoi, şi pe mijlocaşul gălăţean Sorin Frunză, care a jucat în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni şi Oţelul.

Delta Tulcea – antrenor Mihai Ciobanu

Gălăţeanul Mihai Ciobanu a fost instalat ca antrenor la Delta Tulcea în pauza de iarnă cu obiectiv promovarea, când echipa era pe locul cinci, iar acum este pe poziţia secundă. Ciobanu (52 de ani) este cel mai experimentat dintre cei trei tehnicieni menţionaţi, antrenând în trecut două dintre contracadidatele de acum, CF Brăila şi FC Botoşani, echipe pe care le vede cu cele mai mari şanse la promovare. „Cei din Botoşani trăiesc cea mai bună perioadă a lor, acolo este şi corelare perfectă a tuturor factorilor ce duc la performanţă. Apoi, Brăila are cel mai valoros lot de jucători, ambele grupări având şi susţinerea autorităţilor locale şi nu numai. Abia apoi, ca şanse la promovare, urmăm noi, Săgeata şi Otopeni. La noi, clubul nu stă pe roze, dar încercăm să facem abstracţie de problemele financiare şi să ne batem până la capăt”, a spus Ciobanu.

Acesta a precizat că, indiferent de cine va câştiga bătălia pentru promovare, va avea pentru cine să se bucure. „Poate pentru noi, poate pentru Cârjan de la Botoşani. Ţinem legătură şi mă bucur că demonstrează că merita mai multă preţuire în zona Galaţiului. Mă bucur şi pentru Alin Pânzaru că a rămas antrenor la Brăila după ce a pus ghetele în cui ca şi pentru unul dintre foştii mei elevi, Sorin Frunză, la care ţin foarte mult. Dar după meciul direct cu ei vreau să mă bucur pentru mine. Şi cu Ion Viorel sunt în relaţii foarte bune, suntem amici”, a mai spus Ciobanu. Acesta are în lot o mică legiune de gălăţeni sau jucători ce au evoluat la Oţelul ori FCM Dunărea: portarul Olteanu, fundaşii Alexandru Iacob şi Mişelăricu, mijlocaşii Adrian Ionescu, Postelnicu, Gârleanu şi atacantul Emil Nanu.

Iată clasamentul Ligii a II-a:

Citit 1716 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2013 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.