În această seară, la Galaţi: Meciul sezonului pentru Oţelul
Foto: Foto: Sorin Pană

În această seară, la Galaţi: Meciul sezonului pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trupa lui Grigoraş se află în faţa celui mai important meci din actualul sezon, turul semifinalei Cupei României, cu Petrolul


 

Atmosfera de mare meci a cuprins din nou Galaţiul înaintea partidei din această seară împotriva Petrolul. Şansa Oţelului de a pune mâna pe singurul trofeu intern care-i lipseşte din vitrină a amplificat la cote maxime importanţa turului semifinalei Cupei României, meci aşteptat tot sezonul de fanii gălăţeni, dar stricat de ultimele decizii ale conducerii clubului de a mări preţul biletelor.

Un tichet la „meciul sezonului” este de aproape trei ori mai mare faţă de un joc obişnuit acasă, în condiţiile în care nevoia de fani este mai mare ca niciodată: 40 de lei la Tribuna I, 25 de lei la Tribuna a II-a şi 16 lei la Peluze (4 lei pentru cei din galeria gălăţeană).

„Preţurile sunt mai mici decât la meciul cu Steaua şi sperăm să avem un stadion plin. Există suficiente puncte de atracţie pentru jocul cu Petrolul, mai ales că nu s-a mai disputat de mult o semifinală de Cupa României la Galaţi. Vrem ca şi suporterii noştri să vină la stadion meci de meci cu tricoul echipei, aşa cum se întâmplă şi la Ploieşti. Nu cred că 20 de lei e prea mult pentru un asemenea meci”, a spus Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul.

Victoria, singurul scop

Trecând peste problemele cu preţul mărit al biletelor, jucătorii Oţelului îşi doresc cu orice preţ victoria, după cum declară unul dintre titularii liniei defensive, Alexandru Benga.

„Se poate spune că e meciul sezonului, doar e semifinala Cupei României şi avem ocazia să ştergem cu buretele evoluţiile mai slabe din acest sezon prin câştigarea trofeului. Şansele sunt egale, cu toate că Petrolul e mai bine clasată în campionat, dar orice e posibil. Avem valoarea să luăm o opţiune serioasă de calificare încă din tur printr-o evoluţie convingătoare a echipei. E important să nu primim gol, dar mai importantă e victoria”, a spus Benga.

Antrenorul Petre Grigoraş e conştient de forţa adversarului, dar speră într-o evoluţie memorabilă a elevilor săi. „Petrolul e momentan cea mai valoroasă echipă din cele patru rămase în Cupa României şi nu ne va fi uşor deloc. Sper să fim noi surpriza competiţiei anul acesta şi să ridicăm trofeul deasupra capului, dar mai e mult de muncă până acolo. Totul este posibil. Jucătorii mă fac să visez urât sau dimpotrivă, însă echipa o fac după cum se pregătesc la antrenament şi forma de moment a fiecăruia. Jucătorii mă determină prin munca lor să iau decizia pe care o consider cea mai bună în alcătuirea primului unsprezece”, a spus „Grig”.

Giurgiu şi Popescu, singurii incerţi

Altfel, antrenorul Petre Grigoraş a declarat că nu are mari probleme de lor, doar Giurgiu şi Popescu fiind incerţi. „Giurgiu şi Popescu s-au întors marţi seară de la tratament în Serbia. Medicii şi-au dat acordul ca ei să joace, dar eu încă nu sunt foarte convins dacă să-i folosesc sau nu, n-aş vrea să riscăm pierderea lor pe termen lung. În funcţie de cum îi văd la ultimul antrenament, voi lua o hotărâre în privinţa lor”.

Partida Oţelul – Petrolul este programată în această seară, de la ora 20.30, pe stadionul „Oţelul”.

Citit 2213 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2013 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.