Aproape salvată de la retrogradare, Oţelul îşi pregăteşte reconstrucţia
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Aproape salvată de la retrogradare, Oţelul îşi pregăteşte reconstrucţia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câţiva jucători tineri şi-ar putea face apariţia pe teren la ultimele partide ale roş-alb-albaştrilor din acest sezon, în perspectiva viitorului


 

Cu nouă puncte avans faţă de prima echipă aflată deasupra liniei retrogradării, Viitorul Constanţa, şi doar cinci meciuri rămase de disputat, Oţelul ar putea încerca noi soluţii în finalul sezonului, chiar dintre jucătorii crescuţi în propria curte. Unul dintre cei vizaţi este Alexandru Tudorie (17 ani), care se pregăteşte cu prima echipă şi a debutat contra Petrolului, în primul meci oficial din 2013. Tudorie a marcat goluri pe bandă rulantă pentru echipele de juniori ale Oţelului, dar şi pentru echipa a doua a clubului. Cu şase goluri la „satelit”, 13 la Juniori A şi alte patru la Juniori B (din tot atâtea partide), Tudorie a intrat în atenţia mai multor echipe din străinătate. Recent, în faza play-off a Juniorilor A, atacantul-golgheter a marcat şase goluri într-un singur meci, cu Juventus Bucureşti. De asemenea, este şi unul dintre cei mai importanţi jucători la echipa naţională, categoria sa de vârstă. Tot la naţională a reuşit să se impună şi Robert Moglan, fundaş central care evoluează pentru categoria B a echipelor de juniori ale roş-alb-albaştrilor.

Un alt junior al Oţelului care a ieşit în evidenţă în ultima perioadă este mijlocaşul stânga Auraş Gohoreanu (18 ani), care s-ar potrivi mănuşă problemelor din flancul stâng al gălăţenilor, acolo unde au fost încercate mai multe soluţii inedite cu Paraschiv sau Gazale. Gohoreanu a marcat de cinci ori pentru echipa a doua plus patru reuşite pentru Juniori A. De menţionat faptul că, atât Tudorie, cât şi Gohoreanu, au fost folosiţi la echipele de juniori doar la meciurile cu miză ridicată, împotriva celor mai puternici adversari din serie: Academia „Gheorghe Hagi”, Steaua sau Farul.

„Cu siguranţă că atunci când vom fi matematic salvaţi de la retrogradare ne vom gândi serios la viitorul clubului şi jucători tineri ar putea prinde meciuri la prima echipă”, a spus Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul.

Precedent de succes

La ultimul an din primul mandat al lui Grigoraş pe banca Oţelului, Iorga, Cojoc, Râpă sau Neagu au debutat într-un sezon chiar mai complicat decât cel actual, iar Silviu Ilie, un alt junior al Oţelului, devenea titular incontestabil în echipă. Doi ani mai târziu, cu cei cinci printre protagonişti, Oţelul reuşea să câştige primul titlu din istorie şi să participe în grupele Ligii Campionilor.

Citit 2264 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2013 14:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.