Este oficial: Galaţiul are echipă de baschet în prima ligă!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Este oficial: Galaţiul are echipă de baschet în prima ligă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Phoenix s-a înscris în Liga Naţională feminină, clubul având ca obiectiv pe termen lung să ajungă pe podium


Federaţia Română de Baschet a aprobat ieri cererea de înscriere în Liga naţională a echipei feminine Phoenix Galaţi, formaţie care obţinuse acest drept luna trecută prin câştigarea turneului final al eşalonului secund. Conducătorii clubului gălăţean au făcut pasul decisiv, înscrierea în campionat, abia după ce au fost siguri că vor avea un buget care să le permită să nu se facă de râs în prima ligă, sprijinul promis de municipalitate fiind decisiv. „Proiectul susţinerii financiare a echipei noastre a fost avizat favorabil în comisiile Consiliul Local, urmând să fie supus votului la următoarea şedinţă a Consiliului”, a declarat Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix. Acesta a adăugat că cea mai mare satisfacţie o reprezintă faptul că sportivii valororoşi crescuţi în Galaţi au în sfârşit şansa să-şi continue cariera acasă la nivel înalt. „După 12 ani de la înfiinţarea clubului, pe lângă cele 11 titluri de campioni la juniori şi cei 35 de sportivi ajunşi la loturile naţionale, acum am făcut şi pasul cel mare, să avem echipă de seniori în primul eşalon. Mai punem o cărămidă la construcţia pe care o vrem cât mai solidă şi mai înaltă. Cel mai important este că, în sfârşit, oferim tinerelor talente ocazia să-şi continue cariera acasă, nu ca până acum, când erau nevoite să migreze în alte oraşe”, a mai spus Nini.

Campanie de transferuri axată pe gălăţence

Pentru a avea o echipă competitivă se doreşte transferarea a 6-7 jucătoare. „Cel mai mult dorim că readucem acasă gălăţencele ce au evoluat în ultimul sezon în prima ligă pentru cluburi din alte oraşe. Suntem în tratative cu mai multe astfel de jucătoare, sperăm să reuşim cinci astfel de transferuri, plus încă una sau două din ţară. Nu vrem sub nicio formă să le dăm deoparte pe fetele care au reuşit promovarea”, a precizat Nini.

Pentru primul sezon, obiectivul va fi menţinerea în prima ligă, urmând ca apoi ţintele să fie mult mai ambiţioase. „Avem un proiect deocamdată pe patru ani. În primul, obiectivul este de a avea o prezenţă onorabilă şi să rămânem în Liga Naţională. Cu o constanţă financiară se poate demonstra că avem credibilitate şi seriozitate, aspecte care să reprezinte o bază pentru proiectele viitoare. Astfel vom putea apoi să îndrăznim mai mult, chiar să ţintim unul din primele trei locuri”, a explicat Nini care-i sunt planurile.

Citit 1107 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iunie 2013 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.