Cel mai frumos gol din cariera lui Neagu ţine Oţelul în vârful Ligii I

Cel mai frumos gol din cariera lui Neagu ţine Oţelul în vârful Ligii I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două meciuri, tot atâtea victorii iar dacă te uiţi în clasament parcă n-ai crede că Oţelul e în insolvenţă: trupa gălăţeană a înnoptat sâmbătă pe primul loc al Ligii I.

Deşi au început partida a început cum nu se poate mai prost, cu gol încasat după numai două minute, iar mai bine de o oră s-au chinuit să ajungă la poartă adversă, roş-alb-albaştrii s-au dezmeticit la timp şi au întors soarta meciului în favoarea lor într-un final entuziasmant. Neagu a egalat cu o execuţie impecabilă a unei lovituri libere, la vinclu de la 25 de metri, iar golul său a trezit la viaţă întreaga echipă. Cu un cu totul alt tonus, gălăţenii au început să joace ca în vremurile bune, iar Paraschiv (min.82) a trimis în bara laterală, ca un preambul la golul victoriei. Apoi, Neagu şi-a trecut în cont şi o pasă decisivă, găsindu-l pe Astafei singur cu portaru, acesta a tras în bara laterală dar a şi fost trântit în careu de portar. La fel ca în prima etapă, Marquinhos a executat perfect penaltiul, marcând lângă bară chiar dacă Dolha  intuise bine colţul.

Neagu: „E cel mai frumos gol al meu”

Eroul finalului de meci, cu un gol şi o pasă decisivă, Ionuţ Neagu a spus că reuşita din care a egalat reprezintă cel mai spectaculoasă astfel de reuşită a sa de până acum. „Este al treilea meu gol în Liga 1 şi  cel mai frumos dintre toate. La pauză ne-au montat discuţiile cu antrenorul, ne-a zis să jucăm ceea ce ştim, ceea ce am lucrat. Am jucat mai dezinvolt şi asta a contat, a declarat mijlocaşul în vârstă de 23 de ani. Cu un moral fortificat de cele două victorii din startul campionatui, cei de la Oţelul vor să dea lovitura etapa viitoare, în deplasarea de la Pandurii Tg. Jiu. „Sper să profităm etapa viitoare de oboseala Pandurilor, ţinând cont de meciurile pe care le joacă în Europa League", a adăugat Neagu.

Erori importante de arbitraj

Faza din care Oţelul a obţinut penaltiul a pornit de la o preluare intenţionată cu mâna a lui Marquinhos, la mică distanţă de arbitrul asistent Aurel Oniţa, care nu a semnalizat nimic iar centralul Marius Avram a lăsat jocul să continue. În mod normal, jucătorul Oţelului ar fi trebuit să primească cartonaş galben şi cum în acel moment avea deja încasat unul, ar fi fost eliminat. Antrenorul oaspeţilor, Ionel Ganea, a acuzat în termeni duri arbitrii acestui meci. „Problema a fost arbitrul Avram, au fost foarte multe greşeli. Acest nesimţit de arbitru nu mai are ce să caute în arbitraj. Clubul nostru ar trebui să ia o măsură împotriva lui Avram, pentru că nu ne-a lăsat să ieşim din jumătatea noastră, din 30 de metri”, a declarat Ganea.

De asemenea, arbitrii au greşit şi în favoarea clujenilor, cei de la Oţelul reclamând că la faza din care s-a deschis scorul în minutul doi a fost fault în atac asupra lui Murgoci, acesta fiind lovitul cu cotul în cap la un duel aerian de către Adrian Popa.

 

OŢELUL GALAŢI – U. CLUJ 2-1 (0-1)

Partidă disputată sâmbătă seară, în etapa a doua din Liga I

Stadion Oţelul, spectatori 2.000

Au marcat: Neagu 73’ şi Marquinhos 86’ (penalti), respectiv Cristocea 2’

OŢELUL: Brăneţ - Antunes, Sârghi, Costin, Murgoci (Popescu 46’) - Milea (Filip 64’), I. Neagu, Giurgiu - Iorga (Paraschiv 58’), Astafei, Marquinhos. Antrenor: Ionuţ Badea

UNIVERSITATEA Cluj: Dolha - Ciupe, Ninu, Szilagyi, Van Dotten - Bucşă, Popa - Takacs (L. Turcu 74’), Cristocea (Sãndulescu 79’), Borza (Tîrnãcop 42’) - Dedu. Antrenor: Ionel Ganea

Cartonaşe galbene: Costin '34, Neagu '38, Astafei '54, Marquinhos '61 / Popa '6, Takacs '17, Borza '38 şi 43’ (al doilea pe banca de rezerve, după ce fusese schimbat de antrenor)

Arbitri: Marius Avram (central) - Aurel Oniţa, Daniel Mitruţi (asistenţi)

Citit 1876 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iulie 2013 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.