Surpriză în procesul de insolvenţă: Firmele lui Adamescu vor bani de la Oţelul

Surpriză în procesul de insolvenţă: Firmele lui Adamescu vor bani de la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Intrarea în insolvenţă a societăţii FC Oţelul SA, din luna iulie a acestui an, a scos la iveală nume surprize pe lista creditorilor participanţi la proces, adică firmele sau persoanele care au de primit bani. Astfel, deşi pachetul majoritar de acţiuni al FC Oţelul S.A. este deţinut de compania The Nova Group (TNG), controlată de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu, pe lista creditorilor se înscriu Societatea Asigurare – Reasigurare Astra S.A. şi Compania Hotelieră Intercontinental România, ambele fiind controlate de aceeaşi persoană, ca şi în cazul TNG-ului. Pe şleau, Adamescu şi-a pus firmele pe lista de creditori într-un proces de insolvenţă al clubului pe care îl patronează!

De remarcat faptul că între Oţelul şi Astra Asigurări ar fi trebuit să existe un contract de sponsorizare, prin care clubul gălăţean să primească anual două milioane de euro, aşa cum era specificat într-un comunicat oficial emis de TNG, acţionarul majoritar, la puţin timp după preluarea clubului. De asemenea, în toate deplasările din zona Bucureştiului sau cu oprire în Capitală, gruparea gălăţeană beneficia de serviciile hoteliere de la Intercontinental.

Altfel, printre alţii, pe lista creditorilor se numără alte 27 de firme, plus Arcelor Mittal, Primăria Galaţi, şi alte 12 persoane fizice, printre care doi actuali jucători, Gabriel Giurgiu şi Cristian Sîrghi, sau foşti antrenori, Petre Grigoraş, Viorel Tănase, Marian Dinu şi Tudorel Pelin.

Citit 3372 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2013 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.