Clubul ICMRS Galaţi este la un pas de dispariţie!

Clubul ICMRS Galaţi este la un pas de dispariţie!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cândva una dintre cele mai puternice unităţi sportive din Galaţi, Clubul ICMRS este la un pas de dispariţie! Da, este adevărat, reputatul club a ajuns o umbră a ceea ce a fost. Cea mai puternică secţie, cea de popice - multiplă campioană naţională, cu zeci de titluri la individual, inclusiv de campioni mondiali - este singura care mai respiră. Dar o face din ce în ce mai greu, de vreme ce în vistierie nu se mai găseşte niciun bănuţ. În ciuda acestei situaţii, actualul lot de jucători continuă să se pregătească, cu gândul la vremuri mai bune.

Popicarii au rămas în jurul unui antrenor extrem de inimos - Jani Pletosu, care a făcut şi imposibilul pentru a mai procura vreun leuţ pentru ei. Chiar şi în această atmosferă de austeritate cruntă, popicarii de aici n-au dat înapoi de la efort, obţinând, în sezonul anterior, două medalii de aur la Campionatul Naţional de cadeţi, prin Cătălin Ciubucciu, şi una de argint, prin Alexandru Bălan, la juniori. Acest din urmă sportiv, împreună cu Eduard Bănică şi Cristian Benea sunt şi componenţi ai lotului naţional. Ceilalţi cinci popicari sunt fraţii Cosmin şi Răzvan Ţurcan, Cristian Stamatin, George Cucu şi Sorin Gheorghiţă. Aceşti sportivi sunt singurii care mai reprezintă clubul, cândva emblemă a Galaţiului. Ei s-au pregătit normal, în speranţa că cineva se va întoarce cu faţa şi către ei. Au tot aşteptat o mână întinsă de la Primărie şi Consiliul Local, dar nimic. A trecut şi a doua rectificare bugetară şi, cu toate solicitările disperate, la respectivul club n-a ajuns niciun şfanţ.

În prezent, secţia de popice - singura a respectivului club, pentru că cele de box şi tir s-au desfiinţat de multă vreme, iar sportivii de la  tenis de masă joacă pentru Brăila (?!?) - este angrenată într-un nou campionat. Prima etapă a fost programată cu circa două săptămâni în urmă, însă gălăţenii nu s-au putut prezenta. Urmează alte etape şi alte competiţii, pentru care aceşti harnici sportivi se pregătesc, fără bani, cu atenţia cuvenită. Dacă totuşi cineva - în afara oficialităţilor locale! - are posibilitatea să le întindă o mână de ajutor este binevenit. Popicele gălăţene - cele masculine, pentru că echipa de fete a dispărut de mai multă vreme - trebuie să trăiască! O spunem noi, susţinuţi cu tărie de jucători şi de antrenorul lor, Jani Pletosu. Aceşti oameni merită o şansă!

Citit 3657 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2013 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.