Cel mai tânăr marcator din Liga I / Un junior, noul erou al Oţelului
Foto: Sursă foto: tutuionatan.ro

Cel mai tânăr marcator din Liga I / Un junior, noul erou al Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alexandru Tudorie a intrat pe teren cu un sfert de oră înainte de finalul meciului cu Steaua, iar în doar două minute a marcat golul egalizator


Debut la 16 ani în Liga I, golgheter cu cifre impresionante la nivel de juniori, titular meci de meci în echipa naţională la nivelul vârstei sale şi curtat intens de cluburi importante din Europa (AC Milan, Sampdoria sau Malaga), Alexandru Tudorie a devenit, la doar 17 ani, cel mai tânăr marcator din prima ligă în sezonul actual, cu un gol înscris pentru Oţelul chiar împotriva Stelei, echipă care l-a dorit în urmă cu trei luni. La acea vreme, acţionariatul grupării roş-alb-albastre s-a opus tranzacţiei, oferta fiind considerată nesatisfăcătoare.

După ce a fost folosit într-un singur meci, pe un post care nu-l avantajează - mijlocaş dreapta, de către fostul antrenor Ionuţ Badea, tehnicianul german Ewald Lienen i-a dat încredere lui Tudorie şi a fost răsplătit duminică seară.

„Fiecare antrenor îşi doreşte să introducă un jucător pe teren şi la prima fază de poartă acesta să marcheze. Alex a reuşit şi mă bucur foarte mult pentru el. Munceşte enorm de mult la antrenamente, e un copil foarte talentat, cu un viitor strălucit. Numai un jucător de calitate poate înscrie un asemenea gol, nu-i deloc întâmplător”, a spus Lienen la finalul meciului cu Steaua.

„Cel mai fericit moment din viaţa mea”

Prin golul său, Tudorie a adus primul punct pentru Oţelul din „era” Lienen, iar jucătorul gălăţean i-a mulţumit antrenorului pentru încrederea acordată.

„Antrenorul mi-a zis să intru şi să dau ce am mai bun. S-au schimbat multe de când a venit şi-i mulţumesc domnului Lienen că îmi dă încredere şi mă bagă să joc. Mă bucur foarte mult pentru gol, pentru punctul obţinut de echipa mea, dar şi că am încurcat-o pe Steaua. Puteam să şi câştigăm, dar am fost dezavantajaţi de arbitri. Este cel mai fericit moment din viaţa mea. Tricoul o să-l pun în vitrină şi o să mă mândresc toată viaţa cu el”, a spus Tudorie.

Acasă la familia Tudorie au curs mesajele de felicitare până spre dimineaţă. Bebe, tatăl lui Alex, fost campion de popice, a spus că nici n-a mai putut dormi de fericire. „Au fost o grămadă de telefoane şi mesaje de felicitare, nu s-au oprit deloc până la 5 dimineaţa. Nici n-am mai putut să dorm de bucurie. Cea mai mare mulţumire a mea e că are antrenorul încredere în Alex şi îl bagă pe teren din ce în ce mai mult”, a spus Bebe Tudorie.

La numai două ore după încheierea meciului, când majoritatea celor de vârsta lui ar fi fost excesiv de euforici după un asemenea gol, Alex a avut o reacţie suprinzător de matură pe Facebook, raspunzând felicitărilor primite: „Gata, a trecut, urmează meciul cu Corona Braşov”.

Altfel, un alt aspect important de precizat referitor la Tudorie îl reprezintă faptul este deţinut în copropietate cu cotă egală de Oţelul şi Steaua Dunării.

Citit 2271 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2013 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.