Adversari de marcă în stagiul din Spania/ Oţelul va juca cu echipa lui Dan Petrescu

Adversari de marcă în stagiul din Spania/ Oţelul va juca cu echipa lui Dan Petrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La fel ca în urmă cu un an, programul pregătirilor Oţelului din perioada de iarnă pentru a doua parte a campionatului cuprinde un stagiu lung, de 20 zile, în localitatea spaniolă Marbella. Reunirea lotului după trei săptămâni de vacanţă va avea loc pe 13 ianuarie, iar cantonamentul din Spania este programat pentru perioada 23 ianuarie – 14 februarie. Narcis Răducan, managerul general al echipei a declarat că s-a primit confirmarea pentru două dintre jocurile amicale ce vor fi susţinute la Marbella, în care Oţelul va întâlni adversari redutabili, Dinamo Kiev şi echipa antrenată de Dan Petrescu, Dinamo Moscova. Oţelul a jucat şi anul trecut la Marbella cu Dinamo Kiev, formaţia ucraineană câştigând cu 1-0.

În premieră, fără cantonament la munte

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, pregătirile Oţelului din perioada de iarnă nu mai includ obişnuitul stagiu montan, antrenorul Ewald Lienen explicând că nu-şi doreşte să ţină jucătorii în cantonament două săptămâni doar pentru pregătirea fizică, fără a avea siguranţa că va avea teren bun la dispoziţie şi pentru antrenamente tehnico-tactice. „Avem nevoie de condiţie fizică foarte bună, dar pentru asta poţi merge la sala. Nu-i pot obliga pe jucători să alerge 20 de kilometri zi de zi, pentru că ar însemna să-i pregătesc pentru un maraton. Ştiu care este influenţă altitudinii asupra corpului, dar dacă-i duc în zăpadă timp de două săptămâni şi nu putem juca fotbal, nu are niciun sens. Da, după ce ne întoarcem, o săptămâna sau două se vor simţi mai bine, dar noi trebuie să jucăm, să ne îmbunătăţim jocul, nu vreau să-i ţin două săptămâni doar pentru condiţie fizică”, a spus antrenorul german.

Oţelul iernează pe locul 14, primul deasupra liniei ce delimitează poziţiile retrogradante, cu 18 puncte obţinute în 19 etape. Campionatul Ligii I va fi reluat pe 22 februarie, când formaţia gălăţeană va juca pe teren propriu cu Pandurii Tg. Jiu. Apoi, vor urma două meciuri în deplasare, cu Petrolul Ploieşti (1 martie) şi FC Braşov (8 martie).

Citit 1967 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2014 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.