Oţelul începe astăzi cantonamentul/ Antrenamentele pentru retur se mută în Spania

Oţelul începe astăzi cantonamentul/ Antrenamentele pentru retur se mută în Spania
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gruparea gălăţeană va susţine un stagiu de pregătire centralizată, în care va disputa şase partide amicale cu adversari puternici


Oţelul începe adevărata pregătire de iarnă odată cu plecarea în cantonamentul din Spania, programată astăzi, de la ora 10.00. Antrenorul Ewald Lienen îi va avea sub observaţie pe jucători în cadrul stagiului de pregătire centralizată până pe 14 februarie.

Oţelul va disputa în cantonamentul din Spania nu mai puţin de şapte partide de verificare, toate cu adversari de primă ligă. Seria amicalelor va începe cu Videoton (Ungaria), pe 28 ianuarie, apoi va continua cu Lyubimets (Bulgaria), pe 31 ianuarie, cu Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria), pe 3 februarie, cu Legia Varşovia (Polonia), pe 7 februarie, cu Guanghzou Evergande (China), pe 9 februarie, şi cu Dinamo Moscova (Rusia), pe 13 februarie.

S-a renunţat la Cojoc

Între timp, oficialii gălăţeni lucrează şi la lista despărţirilor, nu doar la cea de transferuri pentru acoperirea posturilor deficitare. Astfel, după plecările lui Boşneag şi Joao Felipe, ale căror contracte n-au fost prelungite, plus cea a lui Iorga la Astra pentru 500.000 de euro, conducerea Oţelului a ajuns la un acord cu fundaşul dreapta Samoel Cojoc pentru o despărţire pe cale amiabilă. „Cojoc se va opera şi pot anunţa faptul că am ajuns la un acord de reziliere, dar îi vom plăti o parte din salariu şi-l vom ajuta cu operaţia şi recuperare. Deci Cojoc va pleca şi cu bani, şi cu operaţie. Am pus totul pe hârtie, ca să nu fie apoi alte discuţii, cum s-a întâmplat în unele cazuri”, a spus Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul.

Samoel Cojoc a suferit o accidentare la genunchi în meciul de tristă amintire pentru Oţelul, de la Cluj, 2-7 cu CFR. Mai mult, fundaşul dreapta în vârstă de 24 de ani a mai avut şi în trecut perioade îndelungate de absenţă provocate de accidentări.

Următorii doi pe lista plecărilor de la Oţelul sunt Lucian Murgoci şi Bogdan Chipirliu. Primul va fi împrumutat cel mai probabil la FCM Dunărea, iar cel de-al doilea se află în negocieri avansate cu Fortuna Brazi, formaţie patronată de Radu Călin, un fost apropiat al Oţelului din perioada conducerii lui Marius Stan.

Situaţii incerte pentru alţi câţiva jucători

Totuşi, mai există jucători cu care nu s-a ajuns la un numitor comun privind încetarea sau prelungirea contractelor în cazul celor care au intrat în ultimele şase luni, cum sunt Cristian Brăneţ şi Gabriel Giurgiu. Doar cu Silviu Ilie s-a stabilit că îşi va duce contractul până la final (îi expiră la vară), iar în cazul în care îl va convinge pe Lienen îi va fi prelungită înţelegerea.

O situaţie deosebită o întâmpină atacantul Diego Sevillano, care ar putea rămâne în lotul Oţelului şi în retur. „Cu Sevillano situaţia e incertă. Negociem cu doi atacanţi, unul e străin, iar celălalt român. Dacă vom reuşi să-i transferăm pe amândoi, atunci ne despărţim de Diego. Încă nu-l putem încadra la decepţii, dar nici la confirmări. A avut ghinionul să se accidenteze şi nu l-am văzut încă la potenţialul său maxim”, a spus Narcis Răducan, referitor la atacantul argentinian, împrumutat până în vară de la Godoy Cruz.

Citit 1377 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.