Narcis Răducan, la ora bilanţului: "Mă dor criticile incorecte"

Narcis Răducan, la ora bilanţului: "Mă dor criticile incorecte"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Managerul general al FC Oţelul a trecut în balanţă deciziile inspirate şi cele neinspirate de la începutul mandatului său de conducător până în prezent


Oţelul a obţinut cele mai mari performanţe din istoria sa în mandatul lui Marius Stan la conducerea echipei, iar plecarea sa de la club, pe postul de primar al oraşului, a generat o uriaşă nedumerire cu privire la viitorul echipei.

Înlocuitorul lui Stan a fost desemnat chiar de fostul director general în persoana lui Narcis Răducan, fost manager sportiv la Unirea Urziceni şi Steaua, înainte de a trece pragul clubului roş-alb-albastru. Timp de un an şi jumătate, cât a strâns până acum în mandatul său, Răducan a avut de-a face cu multe situaţii dificile, unele fiind chiar mai mari de atribuţiunile sale, cum ar fi relaţia dintre actualul acţionariat şi fostul conducător al clubului.

Un scurt bilanţ al activităţii sale de până acum şi l-a făcut chiar managerul general, Narcis Răducan.

„Mă bucur în primul rând că am refuzat să-l cedăm pe Tudorie, care a avut câteva oferte din străinătate. Pot spune că am fost foarte inspirat în cazul jucătorilor care au reuşit să-şi demonstreze valoarea, cum e cazul lui Cooper sau al lui Henrique. De asemenea, Zaharia e un câştig, doar că a avut ghinion cu accidentarea, şi cred eu că şi Astafei, chiar dacă n-a dat încă cel mai bun randament al său. Am făcut multe mutări în ultima perioadă, erau necesare după încheierea unui ciclu, dar acum, dacă ne iese planul de transferuri, vom fi în top trei al celor mai tinere echipe din Liga I”, a spus Răducan, care a întocmit şi lista deciziilor neinspirate din mandatul său. „Sunt lucruri pe care mi le reproşez, dar numai cine nu munceşte nu greşeşte. Au fost câţiva jucători aduşi care n-au confirmat, dar asta se întâmplă peste tot. Îmi reproşez şi conflictul cu Grahovac, deşi nu-mi aparţine în totalitate vina, mă refer la partea juridică a lucrurilor. Mi-am asumat mereu problemele şi apostrofările tribunelor, chiar şi când nu era vina mea. La fel şi cum a fost în cazul lui Henrique”.

În primul an cu Narcis Răducan pe post de manager general, Oţelul a încheiat campionatul pe locul 12, iar la jumătatea celui de-al doilea se află pe 14. De menţionat totuşi faptul că în această perioadă clubul s-a confruntat cu diverse probleme de ordin financiar şi administrativ, în special din partea acţionariatului.

Încântat de suporteri, nu şi de criticile lor

Altfel, Narcis Răducan s-a declarat foarte încântat de ceea ce a găsit la Galaţi în rândul suporterilor, dar că e deranjat uneori de criticile venite din partea lor, în mediul online, la subiecte pe care nu le stăpânesc prea bine. „Am cele mai bune aprecieri referitor la suporteri. Sunt puţin supărat pe partea virtuală a fanilor, pentru că sub protecţia anonimatului spun lucruri care nu-s adevărate. Mă dor criticile incorecte, dar sunt şi critici pertinente, de care ţin cont. Sunt conectat în fiecare zi la ceea ce discută suporterii. Apreciez că sunt oameni activi, dar să nu se depăşească măsura. Legat de suporterii care vin la stadion am foarte mare apreciere. Am fost de-a lungul carierei mele la cluburi mari din România şi pot spune foarte sincer că Oţelul nu e cu nimic mai prejos. De la prima zi de pregătire, când am avut câteva sute de suporteri alături, până la faptul că n-am avut nicio deplasare fără suporteri după noi. De fani am fost puţin dezamăgit când l-au fluierat pe Tănase, un simbol al clubului, dar am cele mai mari aprecieri pentru ei şi cred că merită mai mult de la echipă”, a spus Răducan.

Citit 1915 ori Ultima modificare Vineri, 31 Ianuarie 2014 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.