Principalul sponsor al Oţelului, aproape de faliment/ Adamescu acuză sistemul mafiot

Principalul sponsor al Oţelului, aproape de faliment/ Adamescu acuză sistemul mafiot
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astra Asigurări, firma cu care Oţelul are cel mai mare contract de sponsorizare, a ajuns aproape de faliment. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra, cea mai mare firmă de asigurări, aflată în proprietatea omului de afaceri Dan Adamescu, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special, conform Mediafax.

Începând de marţi, ASF a suspendat atribuţiile legale ale acţionarilor semnificativi şi ale persoanelor semnificative ale societăţii de asigurare/reasigurare care se transferă administratorului special pe toată perioada administrării speciale precum şi drepturile de vot în privinţa numirii şi revocării membrilor Consiliului de supraveghere ai societăţii, dreptul la dividende al acţionarilor, activitatea, precum şi dreptul la remuneraţie al membrilor consiliului de supraveghere.

Astra Asigurări este controlată de The Nova Group (TNG) Investments România SA şi Epsilon Estate Provider SRL. Cele două sunt controlate indirect de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu. De altfel, TNG deţine pachetul majoritar de acţiuni la FC Oţelul.

Suspendarea operează şi îşi produce efectele pe toată durata procedurii de redresare financiară prin administrare specială.

"Astra este perla industriei de asigurări, nu numai din România, ci şi din estul Europei. Astra este mândria mea. Ceea ce s-a întâmplat la ASF, care a decis deschiderea procedurii de redresare financiară, este incalificabil. Astra are 4,6 milioane de clienţi. Să ieşi cu cinismul pe care l-au arătat Ruşanu şi Moldoveanu, cei doi artizani ai acestei lovituri de tip mafiot, este incredibil", a declarat Adamescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citit 2235 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2014 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.