Un meci cu miză mare/ Vineri seară, Oţelul joacă în deplasare cu FC Braşov

Un meci cu miză mare/ Vineri seară, Oţelul joacă în deplasare cu FC Braşov
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gruparea gălăţeană va juca din postura de echipă aflată pe loc de retrogradare, cu un adversar direct în lupta pentru evitarea căderii în eşalonul secund


Cu toate că startul de an a fost relativ reuşit, cu trei puncte obţinute după două jocuri disputate contra echipelor aflate pe locurile trei şi patru, Petrolul şi Pandurii, Oţelul a picat pe loc de retrogradare, după ce contracandidatele la un loc de rămânere în Liga I au obţinut rezultate surprinzătoare. Astfel, de pe locul 15, gălăţenii se duc în deplasarea de la FC Braşov pentru a înfrunta echipa de pe 17, iar în cazul unui meci bun, încheiat fără înfrângere, Oţelul ar reuşi să blocheze un adversar în lupta pentru evitarea retrogradării.

Cu 21 de puncte în clasament, situaţia poate fi remediată cu câteva rezultate bune legate, având în vedere faptul că sunt doar şase puncte distanţă până la locul 9. Totuşi, pentru a urca în clasament, Oţelul are nevoie de puncte chiar din acest meci, fapt de care e conştient şi directorul sportiv Alejandro Viglianti.

„Pentru noi e un meci foarte important. Nu putem să-i spunem decisiv, pentru că mai e mult de jucat, dar e esenţial. Avem nevoie de cele trei puncte pentru a scăpa de locul ocupat acum în clasament. Cred că e un nou început pentru noi dacă vom reuşi să câştigăm şi la Braşov, mai ales că am ieşit destul de bine din meciurile cu Pandurii şi Petrolul. Nu ne va fi uşor cu FC Braşov, au o echipă mai bună decât o arată locul din clasament şi vor fi foarte determinaţi să câştige. Am demonstrat că mergem din ce în ce mai bine în mandatul lui Lienen, aşa că avem speranţe pentru acest meci”, a spus Viglianti, cel care a rămas alături de jucători în această perioadă, după ce Narcis Răducan, managerul clubului, a fost plecat în Spania, la întâlnirea anuală a ECA (Asociaţia Europeană a Cluburilor).

Fără probleme de lot

Antrenorul Ewald Lienen nu are probleme de lot pentru jocul de la Braşov. Cu toate că au fost folosiţi foarte puţin în primele două jocuri, Cooper şi Henrique sunt apţi de joc şi ar putea de data aceasta să fie titularizaţi.

Referitor la partea financiară, jucătorii Oţelului nu şi-au primit încă salariile restante, în cazul unora dintre ei chiar de patru luni.

Partida FC Braşov - Oţelul este programată astăzi, de la ora 20.00, pe DigiSport 1. Diferenţa dintre cele două echipe e de patru puncte în favoarea gălăţenilor. FC Braşov a reuşit în acest sezon doar două victorii pe teren propriu, în timp ce Oţelul a scos doar patru puncte din deplasări. Singurul succes al roş-alb-albaştrilor pe teren străin a fost chiar la Braşov, pe acelaşi teren, contra Coronei, în prima etapă de campionat. După jocul de astăzi cu FC Braşov, pentru Oţelul urmează partida de pe teren propriu cu Ceahlăul, iar apoi cea de la Giurgiu, cu Astra.

Citit 1387 ori Ultima modificare Joi, 06 Martie 2014 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.