Oţelul, înfrângere cu iz de retrogradare

Oţelul, înfrângere cu iz de retrogradare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Roş-alb-albaştrii au jucat slab şi au pierdut pe teren propriu partida cu CFR Cluj, scor 0-1, diminuându-şi drastic şansele de a rămâne în prima ligă


Duelul fostelor campioane ajunse să aibă o grămadă de salarii restante faţă de jucători a găsit doar echipa gălăţeană sub presiunea clasamentului, în pericol de a coborî pe loc de retrogradare. Iar prima parte a meciului a amplificat îngrijorarea fanilor Oţelului, cu echipa favorită începând slab, incapabilă să iasă din propria jumătate sub presingul sufocant făcut de echipa lui Miriuţă. Gălăţenii au scăpat cu şansă de această perioadă, şutul lui Deac de la marginea careului lovind rădăcina barei din stânga lui Goicoechea. Uşor – uşor, Oţelul a echilibrat, ba chiar a avut minute bune în care a pus presiune pe defensiva CFR-ului la jumătatea reprizei, dar fără vreo ocazie serioasă de a marca. A venit, însă, o pauză lungă la o accidentare a portarului oaspeţilor, cumulată cu o alta generată de un cartonaş galben dat aiurea de arbitrul Rădulescu lui Cooper, eroare corectată la protestele băncii tehnice gălăţene, iar jocul ceva mai viguros al Oţelului s-a tăiat, ajungându-se fără gol la pauză.

De la vestiare, roş-alb-albaştrii au revenit cu mai multă determinare, au ocupat poziţii mult mai avansate, jucând deseori cu fundaşii centrali la centrul terenului, dar s-a pedalat în gol, fără eficienţă în ultimii 30 de metri. Totul cu riscuri suplimentare, cărora fundaşii n-au mai reuşit să le facă faţă până la final. În minutul 80 Tade a pătruns pe flancul stâng, a trimis lui Rui Pedro în centrul careului, pivotare şi un munte de sare pe rana deschisă a Oţelului: 0-1. Cu o singură ocazie, minge scoasă de sub bară de Felguieras la o lovitură liberă bătută de Popescu în prelungiri, Oţelul pierde şi, după cele trei meciuri ale etapei care se vor juca luni, va coborî pe loc de retrogradare.

OŢELUL – CFR CLUJ 0-1 (0-0)

Meci disputat duminică seară, în etapa a 27-a din Liga I

Stadion Oţelul, spectatori 5.000

Au marcat: Rui Pedro 80’

Oţelul Galaţi: Goicoechea – Tritz (Sevillano, min. 75), Sîrghi, Prestia, D. Popescu – Lovin, Giurgiu, Milea, Cooper – Astafei (Zaharia, min. 58), Tudorie. Antrenor Ewald Lienen.

CFR Cluj: Felguieras – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – Chanturia (Costea, min. 39), Djokovic, Monroy, Deac – Rui Pedro (Ammari, min. 83) – Negruţ (Tade, min. 57). Antrenor: Vasile Miriuţă.

Cartonaşe galbene: Astafei 31’

Arbitri: George Rădulescu (Bucureşti) – central, Ovidiu Artene (Vaslui) şi Stelian Slabu (Braşov) – asistenţi, Adrian Illyes (Ploieşti), Ionuţ Coza (Cernica) – adiţionali

 

Citit 2064 ori Ultima modificare Duminică, 13 Aprilie 2014 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.