Oţelul, un meci ca o finală a supravieţuirii în Liga I

Oţelul, un meci ca o finală a supravieţuirii în Liga I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană va juca pe teren propriu cu un adversar direct în lupta pentru evitarea retrogradării, Săgeata Năvodari


Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi vor juca astăzi primul dintre cele trei meciuri rămase de disputat pe teren propriu până la finalul Ligii I, toate adevărate finale ale evitării retrogradării pentru că se vor întâlni adversari direcţi în lupta pentru supravieţuire în prima liga.

Prima astfel de confruntare ce poate avea caracter decisiv este programată astăzi, de la ora 16.30, cu Săgeata Năvodari, în cadrul etapei 29 a Ligii I.

Cu şase etape înainte de finalul sezonului, gălăţenii se află pe locul 14, cu 31 de puncte, la doar un punct şi un loc distanţă de zona „roşie”, a poziţiilor retrogradabile, în timp ce Săgeata Năvodari este în această zonă, pe locul 16, cu 29 de puncte. Astfel, cu o victorie, Oţelul şi-ar asigura ecartul faţă de locurile fierbinţi şi ar „îngropa” echipa din Năvodari, faţă de care s-ar distanţa la cinci puncte.

Antrenorul Ewald Lienen a spus că echipa sa nu se va afla la primul meci ca o finală. „Jucăm mereu meciurile ca pe nişte finale, aşa a fost şi săptămâna trecută cu Gaz Metan, aşa va fi şi de acum înainte. În fiecare meci trebuie să acumulăm puncte. E cu atât mai important pentru noi acest meci, Săgeata e o contracandidată la retrogradare, pentru ei este şi mai important acest meci. Trebuie să fim concentraţi la maximum pentru a obţine cele trei puncte. Săgeata n-a pierdut niciun meci din retur disputat în deplasare, aşa că nu va fi deloc uşor", a declarat Lienen.

Cu excepţia lui Cooper, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, tehnicianul german nu are alte mari probleme de efectiv. Va reveni după o accidentare şi mijlocaşul Marquinhos. „Am făcut o pregătire foarte bună, au fost antrenamente intense în această săptămână. Băieţii sunt foarte concentraţi, s-a simţit asta la antrenamente, trebuie să câştigăm acest meci vital”, a declarat Marquinhos.

Preţurile biletelor pentru acest meci sunt:Peluza I, sector B - 2 lei; sector A, C - 5 lei; Tribuna a II-a - 10 lei şi Tribuna I - 15 lei.

Este şi oficial, Oţelul a primit licenţa

Ceea ce "Viaţa liberă" anunţa în premieră joi, că Oţelul va primi licenţa pentru ediţia viitoare a Ligii I, a devenit oficial ieri după-amiază: Oţelul a primit licenţa prin hotărârea nr. 13, din 25 aprilie 2014 a Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF. „Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a constatat că sunt îndeplinite condiţiile pentru admiterea cererii de licenţiere depuse de Fotbal Club Oţelul Galaţi şi a hotărât, cu unanimitate de voturi, că gruparea oţelară va putea participa în următoarea ediţie a Campionatului Naţional Liga I. Acum, toate eforturile noastre se concentrează pe încheierea cu succes a actualei stagiuni. Avem convingerea că voi, fanii devotaţi ai Oţelului, veţi fi alături de noi, aşa cum aţi demonstrat-o de nenumărate ori", s-a precizat într-un comunicat al clubului gălăţean.

Citit 1465 ori Ultima modificare Vineri, 25 Aprilie 2014 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.