TUN pe piaţa TRANSFERURILOR/ Arcada a SEMNAT cu ridicătorul echipei naţionale

TUN pe piaţa TRANSFERURILOR/ Arcada a SEMNAT cu ridicătorul echipei naţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cristian Bartha revine în campionatul intern după 12 ani, atras de proiectul clubului gălăţean în detrimentul altor oferte


Conducătorii echipei masculine de volei Arcada Galaţi se află în plină perioadă de negocieri pentru fortificarea lotului care a încheiat sezonul trecut pe locul şapte în prima ligă, reuşind să dea o primă mare lovitură în campania de transferuri. Dorind ca în campionatul următor să reuşească o clasare pe un loc de cupe europene, cei de la Arcada şi-au confirmat ambiţiile prin obţinerea semnăturii lui Cristian Bartha (29 de ani, 191 cm înălţime), titularul postului de coordonator al echipei naţionale a României.

Revenire în ţară după 12 ani

La 16 ani, talentatul ridicător debuta la Steaua, iar prestaţiile sale au fost remarcate imediat şi în străinătate, primind o ofertă de la Martigues Volley-Ball, astfel că la 17 ani ajungea să joace în Franţa. De atunci, vreme de 12 ani, a evoluat doar la cluburi din străinătate. Până în anul 2007, a jucat doar în Hexagon, la Salon de Provence Volley-Ball, Annecy Volley-Ball şi Chaumont VB 52, echipe din ligile inferioare.

Apoi, a plecat în Belgia, la Axis Shanks Guibertin, acolo unde a evoluat timp de două sezoane. În 2010 s-a transferat pentru un an în Iran, revenind apoi în Franţa, la AS Cannes. În campionatul 2012-2013 a jucat la Nice Volley-Ball, iar în ultimul sezon a evoluat la Maccabi Hod Hasharon, fosta vicecampioană a Israelului.

Revenit în ţară, a avut mai multe oferte din campionatul intern, dar şi din străinătate, alegând în cele din urmă Arcada Galaţi, încântat de proiectul acestul club. "Am negociat cu Galaţiul timp de o lună şi sunt bucuros că am ajuns la o înţelegere de comun de acord. Am avut şi alte oferte din ţară şi din afară, dar cei de la Arcada au fost cei mai insistenţi. Am luat în considerare seriozitatea cu care m-au abordat şi au insistat să fac parte din proiectul lor”, a declarat Cristian Barha, pentru Sportul Sălăjean.

Noul jucător al echipei Arcada este fiul lui Gyula Bartha, unul dintre cei mai valoroşi voleibalişti români din ani ’60-’70, perioadă în care echipele româneşti dominau cupele europene intercluburi, iar naţionala era medialiată la Campionatele Europene şi Mondiale.

Antrenorul echipei gălățene, Marian Apostu, a precizat că până la reluarea pregătirilor, la începutul lunii august, vor mai fi făcute şi alte achiziţii.

Noul sezon va începe pe 27 septembrie, când Arcada va întâlni în „Cupa României” pe VCM Piatra Neamţ (returul, pe 4 octombrie). Startul în noua ediţie de campionat a Diviziei A1 se va da pe 11 octombrie, cu un meci în deplasare pentru Arcada, pe terenul celor de la CSM Bucureşti.

 

Citit 1384 ori Ultima modificare Luni, 07 Iulie 2014 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.