TENIS/ Încă un turneu internaţional ITF Pro la Galaţi

TENIS/ Încă un turneu internaţional ITF Pro la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă până acum o lună nu au avut niciodată şansa să joace vreodată acasă, Patricia Ţig şi Gabriela Talabă, două tinere jucătoare de tenis din Galaţi care visează la partea superioară a ierarhiei WTA, circuitul mondial al jucătoarelor profesioniste, au acum a doua astfel de ocazie într-un interval de numai o lună. Complexul de tenis de la Viva Club va găzdui săptămâna viitoare un nou turneu feminin de categorie Futures după cel din iunie, intitulat tot „Trofeul Municipiului Galaţi - Viva Tenis Club. Turneul este inclus în  circuitul ITF Pro şi dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Câştigătoarea turneului va primi 12 puncte WTA şi 1.568 de dolari, sumă impozabilă.

După 12 ani în care la Galaţi nu s-a organizat niciun turneu de acest nivel, acesta este al treilea turneu Futures de 10.000 de dolari care are loc aici în acest an, în luna mai disputându-se şi unul masculin.

Iniţial, acest turneu era prins în calendarul ITF (Federaţia Internaţională de Tenis) să aibă loc la Bucureşti. „Au fost păreri numai la superlativ după turneul de luna trecută, atât de la federaţia noastră cât şi de la ITF, astfel că au acceptat să mute turneul la Galaţi, unde sunt condiţii mai bune”, a explicat Florin Şipoş, directorul turneului şi coordonatorul Viva Tenis Club.

Patricia Ţig (foto), semifinalistă luna trecută, nu se înscrisese iniţial, dar a primit un wild card din partea organizatorilor astfel că se alătură pe tabloul principal unei alte gălăţence, Gabriela Talabă (954 WTA). Ţig ocupă locul 357 WTA, fiind cea mai bine clasată în topul mondial dintre participantele la acest turneu. Calificările încep sâmbătă, iar meciurile de pe tabloul principal pe 15 iulie.

Citit 2385 ori Ultima modificare Joi, 10 Iulie 2014 06:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.