Liga I, Oţelul Galaţi - Concordia Chiajna/ Primul meci al sezonului în faţa propriilor suporteri

Liga I, Oţelul Galaţi - Concordia Chiajna/ Primul meci al sezonului în faţa propriilor suporteri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce a început campionatul cu o „stângăcie”, Oţelul va juca, sâmbătă, pe teren propriu, împotriva Concordiei Chiajna, cu speranţa că lucrurile pot intra pe făgaşul normal


Cu o echipă sub nivelul cu care gălăţenii sunt obişnuiţi (având în vedere ca în urmă cu doar trei ani FC Oţelul era campioana României), antrenorul german Michael Weiss trebuie să pregătească un joc în care să demonstreze că jucătorii sunt într-adevăr o echipă, un tot unitar. "Acum avem un grup şi acest lucru mă face încrezător pentru meciul de sâmbătă. Nu înseamnă că de acum trebuie să ne aşteptăm să batem cu 3-0. Am mai spus-o, în prima lună de campionat este nevoie să culegem punct cu punct, cât mai multe", ne-a declarat tehnicianul FC Oţelul.

Tudorie "atacă"

Cu Alexandru Tudorie revenit din probele de la Borussia Monchengladbach, vârful de atac pare refăcut. "Încă aşteptăm un răspuns oficial de la clubul german, dar deocamdată se antrenează cu noi,iar mâine va fi al nostru”, a menţionat Andrei Rusu, şeful Departamentului de Scouting.

Pouga revine în Liga I

Tot sâmbătă este aşteptat şi Christian Pouga, atacantul camerunez care a mai evoluat în Liga I, la FC Vaslui, în sezonul 2010-2011. El şi-a început cariera de fotbalist profesionist la Shanghai United, din prima ligă chineză, şi a mai evoluat în campionatul elveţian, la Bellinzona, FC Zurich şi FC Aarau (în 19 meciuri jucate a marcat 8 goluri).

 

 

A mai fost prezent şi la Sevilla B (Spania), Leixoes, Maritimo Funchal (Portugalia), Leuven, Lierse (Belgia) şi Ankaraspor (Turcia). În cele 219 de partide oficiale în care a fost folosit, a marcat de 69 de ori.

Sebanani, în proces de familiarizare

Atacantul rwandez Emmanuel Sebanani, descoperit şi recomandat de Michael Wiess, se află încă în perioada de acomodare: „Abia a ajuns acum câteva zile. Are calităţi, în special viteză. Dacă în Rwunda era un atacant bun, aici mai are nevoie de timp să se acomodeze, deoarece fotbalul european este diferit”, a ţinut să precizeze antrenorul gălăţenilor.

Un meci fără „presiune”

Deşi abia a început campionatul, cu o tensiune prea mare pe Oţelul, tehnicianul german încearcă să convingă că ea nu trebuie să existe, cel puţin nu încă: „Presiunea va fi la ultima etapă, între două echipe care vor vrea să evite retrogradarea, ceea ce se întâmplă acum este doar evoluţie a unui grup abia format, care joacă împreună de numai o lună. Lucrurile trebuie privite în profunzime, nu doar în alb şi negru”.

Cea de-a doua etapă a sezonului 2014-2015 va aduce împreună, sâmbătă, de la ora 18,30, Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna. Meciul va fi televizat de Look Plus.

Lotul care a rămas în cantonament pentru meciul de astăzi, cu CS Concordia Chiajna, din etapa a doua a Ligii I, este compus din 18 jucători: Vlasie, Abraham – Cojoc, Sipovic, Mișelăricu, Murgoci, Popescu, Marus, Miron, Pecha – Zaharia, Cucu, Gheorghe, Avdic, Karlik – Tudorie, Cristea, Ciftci.

Citit 1888 ori Ultima modificare Vineri, 01 August 2014 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.