STOP JOC! CSU a renunţat la echipa de baschet

STOP JOC! CSU a renunţat la echipa de baschet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia masculină nu va fi mai fi înscrisă în campionatul ligii secunde, o parte dintre jucători urmând să treacă la Phoenix


Încă o echipă gălăţeană de tradiţie, cea masculină de baschet - CSU Galaţi, îşi opreşte activitatea, la mai puţin de o lună după ce se întâmpla acelaşi lucru cu cea de fotbal FCM Dunărea. CSU are o istorie bogată, fiind cu mulţi ani în urmă una dintre echipele de top din ţară, cu o ultimă apariţie în prima ligă în 2000. De atunci a evoluat numai în liga secundă, ajungând de câteva ori până la turneele de promovare însă fără să reuşească revenirea în primul eşalon.

Mihai Pantea, preşedintele CSU, a confirmat că echipa nu va mai fi înscrisă în campionat şi îşi opreşte activitatea, cel puţin pentru un an. Principalul motiv al acestei decizii îl reprezintă unele modificări ale regulamentului federaţiei de specialitate, iar noile prevederi nu pot fi îndeplinite de CSU. „Acum, echipele din liga secundă sunt obligate să aibă minim şase jucători sub 20 de ani, iar toţi cei din lotul nostru au peste această vârstă. Am luat în calcul o eventuală asociere cu cealaltă echipă masculină din oraş, Phoenix – LPS, pentru a încerca să rezolvăm acest aspect, însă regulamentele, legislaţia şi obiectivele de moment ale celor de la Phoenix nu permit acest lucru”, a declarat Mihai Pantea.

În condiţiile în care Phoenix intenţionează să încerce promovarea, o parte dintre jucători vor trece la cealaltă formaţie gălăţeană, iar dacă se va reuşi intrarea în Liga Naţională, este foarte posibil ca CSU să fie reactivată anul viitor. „Formaţiile din prima ligă au obligativatea de a avea echipă şi în eşalonul secund. Am avut o discuţie cu cei de la Phoenix şi în principiu, dacă se va reuşi promovarea, atunci vom avea o colaborare cu ei pentru reactivarea echipei noastre şi ca reprezentantă a lor în liga secundă”, a mai precizat Mihai Pantea.

A rămas handbalul şi voleiul feminin

Desfiinţarea formaţiei de baschet de la CSU vine la doi ani după ce aceeaşi soartă a avut şi cea de volei masculin, cam în acelaşi timp cu înfiinţarea clubului Arcada. „În condiţiile economice actuale, e cam prea mult două formaţii în acelaşi oraş, la acelaşi sport. Vrem să ne concentrăm activitatea pe sporturi de echipă care nu sunt la alte cluburi, volei fete, handbal masculin şi feminin, în colaborare cu Danubius la handbal fete”, a mai spus Mihai Pantea.

Obiectivul celor două echipe de handbal pentru următorul sezon este ca cel puţin una dintre ele să reuşească promovarea în primul eşalon.

Citit 1321 ori Ultima modificare Miercuri, 20 August 2014 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.