VOLEI/ Două victorii gălăţene la „Cupa Arcada” (VIDEO&FOTO)
Foto: Arcada Galaţi (Foto S. Baciu)

VOLEI/ Două victorii gălăţene la „Cupa Arcada” (VIDEO&FOTO)
Arcada Galaţi (Foto: S. Baciu)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de trei zile, Galaţiul a găzduit o competiţie de volei de amploare, cu participarea a patru echipe din primul eşalon masculin (Divizia A 1). Un test deosebit de util pentru toate formaţiile prezente, cu doar două săptămâni înaintea debutului în noul sezon.

În primele două zile au ieşit în evidenţă - prin calitatea jocului şi rezultatele înregistrate - echipele Dinamo şi Arcada, care au obţinut câte două victorii: Arcada a învins cu 3-2 pe Steaua şi cu 3-1 pe CS Municipal Bucureşti; Dinamo a obţinut 3-0 cu CSM şi 3-1 cu Steaua.

În aceste condiţii, ultimele partide, de duminică, din Sala „Dunărea”, au stabilit ierarhia competiţiei. Conform aşteptărilor, Steaua a dispus de CSM cu un sec 3-0, astfel că meciul dintre Arcada şi Dinamo a fost cel care a decis... drumul trofeului. Primul set le-a revenit dinamoviştilor - locul trei în ediţia precedentă, dar imediat gălăţenii au egalat, jucătorii coordonaţi de Marian Apostu impunându-se destul de lejer. Setul al treilea a fost foarte strâns, fiind adjudecat de dinamovişti. Publicul gălăţean a aşteptat cu emoţie şi interes o nouă egalare la seturi, dar dinamoviştii au fost mai decişi şi au câştigat partida cu scorul de 3-1 (21, -16, 22, 12), astfel că puternicul club bucureştean a intrat în posesia trofeului. Meciul a fost arbitrat de Lucian Năstase - Florin Dimachi.

 

 

Antrenorul gălăţean, Marian Apostu, a caracterizat competiţia şi prestanţa jucătorilor  drept „un test deosebit de util pentru toate echipele prezente la Galaţi, ai căror conducători au avut cuvinte de laudă faţă de organizarea competiţiei. În ceea ce ne priveşte pe noi, s-a văzut totuşi că avem şase jucători noi. Încă nu se cunosc bine între ei, dar eu sunt mulţumit de rezultate. În scopul omogenizării grupului, vinerea şi sâmbăta viitoare (n.r. - 19 şi 20 septembrie), vom susţine alte două partide amicale, în deplasare, în compania campionilor de la VCM Tomis Constanţa”.

Sâmbătă seara, înainte partidei cu CS Municipal Bucureşti, conducerea clubului Arcada Galaţi a organizat o frumoasă prezentare a lotului de jucători ce vor intra în competiţia Diviziei A 1. Astfel, publicul i-a putut aclama pe: Nicuşor Harabagiu, Bogdan Preda, Alexandru Cerşemba, Marius Pârvu, Sorin Dragomir, Liviu Cristudor, Doru Ghimeş, Daniel Martin, Nemanja Radovici, Ziga Zupanc, Mihai Dumitrache, Ivan Cosici, Şerban Paşcan şi Cristian Bartha - căpitanul echipei. Alături de jucători, vocea inconfundabilă a lui Octavian Ursulescu a invitat pe teren şi  stafful tehnic: Marian Apostu, Eugen Pascale - kinetoterapeut, Andrei Staicu - scouterul echipei.

La final, Ivan Cosici, care a ridicat sala în picioare de nenumărate ori prin execuţii spectaculoase, s-a declrat încrezător într-o clasare în primele patru locuri: „Nu suntem încă în forma maximă, dar ne antrenăm din greu. Deşi nu am mai jucat în România, din ce am văzut la acest turneu cred că putem ajunge în primele patru echipe din campionat”.

 

Citit 2515 ori Ultima modificare Duminică, 14 Septembrie 2014 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.