BADMINTON/ Cinci medalii şi locul trei pe echipe (VIDEO&FOTO)
Foto: Pe prima treaptă o podiumului - Ionuţ Grădinaru şi Filimon Collins, în dreapta - Florin Tudor şi Cosmin Panfil (Sursa foto: CSU Galaţi)

BADMINTON/ Cinci medalii şi locul trei pe echipe (VIDEO&FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A 15-a ediţie a tradiţionalei competiţii de badminton dotate cu trofeul „Cupa Danubius” a adunat la Galaţi sportivi seniori de la cele mai bune cluburi din ţară, spre deosebire de ediţiile anterioare, când participau juniori.

Timp de trei zile, în Sala „Siderurgistul” s-au întrecut practicanţi ai badmintonului din Timişoara, Bacău, Iaşi, Craiova, Bucureşti şi Galaţi. Competiţia a fost organizată, sub egida F. R. Badminton, de Clubul Siderurgistul şi C.S.Universitatea Galaţi, sprijinite de Direcţia pentru Tineret şi Sport, şi a contat ca etapă în Campionatul Naţional de seniori.

 

 

Între sportivii evidenţiaţi s-a aflat bucureşteanul Filimon Collins (Sportul Studenţesc), care şi-a adjudecat două finale, cele de la simplu şi dublu masculin. Nici gălăţenii nu s-au lăsat mai prejos. La dublu masculin, Ionuţ Grădinaru (CSU), împreună cu Collins, a cucerit medalia de aur şi a intrat în posesia bronzului în proba de simplu. O altă performanţă a repurtat Cătălina Simionescu, tot împreună cu Collins, la dublu mixt, clasându-se pe locul secund. Alte două medalii gălăţene, bronz la dublu, au fost obţinute de Florin Tudor şi Cosmin Panfil.

„A fost o competiţie reuşită, în care s-a remarcat în mod deosebit acest jucător de excepţie, Collins, care a progresat enorm în ultima perioadă. Într-un clasament neoficial, pe echipe, echipele din Bacău, Bucureşti şi Galaţi au ocupat, în această ordine, primele trei locuri. Cele cinci clasari pe podium reuşite de sportivii noştri au făcut ca Galaţiul să se numere şi de această dată printre protagoniştii competiţiei”, a concluzionat antrenorul gălăţean Dorin Badiu.

Iată şi arbitrii care au oficiat: Fănel Ivan - arbitru principal, şi Ionuţ Grecea (ambii Bucureşti), precum şi gălăţenii Iulian Călin, Adrian Panfil, Marius Constandache, Florin Hâncu şi Florin Tudor (arbitri de teren).

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport i-a sprijinit pe organizatori cu medalii şi cupe.

Următoarea etapă în Campionatul Naţional de seniori va avea loc în perioada 10-12 octombrie şi va fi organizată de Sportul Studenţesc Bucureşti.

Video şi galerie foto: Sonia Baciu

 

Citit 1514 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.