(FOTO) A treia VICTORIE consecutivă pentru baschetbalistele de la PHOENIX
Foto: Romina Filip

(FOTO) A treia VICTORIE consecutivă pentru baschetbalistele de la PHOENIX
Romina Filip
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix a câștigat, sâmbătă seara, în fața formaţiei Nova Vita Tg. Mureș, scor 82-69 (46-34), în cadrul etapei a patra din Liga Națională, reușind astfel să obțină a treia victorie consecutivă.

Marcatoarele formației antrenată de Theodosios Paralikas au fost: Chelsey Lee – 17 puncte, Romina Filip – 16 puncte, Nicole Hamilton -13 puncte, Trudy Armstead – 12 puncte, Gabriela Cursaru și Ivory James – câte 10 puncte, Andra Ionescu și Gabriela Necula – câte 2 puncte. Au mai evoluat Beatrice Alaiba, Andreea Crețu, Andreea Șoptică și Alexandra Graur.

Echipa gălățeană a fost dominată în primul sfert de joc, pe care l-a încheiat  cu scorul 15-21, dar odată cu începutul sfertului al doilea a reușit revenirea, astfel că în minutul 11 era deja egalitate, 21-21. Au urmat răsturnări de scor, iar din minutul 16, Phoenix a preluat conducerea (32-30), intrând la pauză cu un avantaj de 12 puncte. Mureșencele au mai redus din diferența de pe tabelă în ultima parte a meciului, sfert pe care l-au câștigat cu scorul 23-16.

Romina Filip, căpitanul formației, s-a declarat mulțumită de apărarea bună din acest meci. „Mă bucur că am reușit a treia victorie consecutivă, în această seară. Am întâlnit un adversar incomod care ne-a pus probleme pe început de meci, însă printr-o apărare bună și agresivă ne-am revenit”, a declarat Romina Filip.

După etapa a IV-a, Phoenix se află pe locul cinci, cu șapte puncte. De menționat că echipele situate pe locurile 2-7 au același număr de puncte, fiind diferențiate doar de coşaveraj.

Phoenix Galați va juca sâmbătă, 18 octombrie, în deplasare, cu SCM CSS Craiova, echipă fără vreo victorie în acest început de campionat, dar de precizat, că este singura formație integral românească.

Citit 900 ori Ultima modificare Luni, 13 Octombrie 2014 05:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.