(VIDEO&FOTO) SEMIMARATONUL GALAŢI a fost o sărbătoare a MIŞCĂRII PENTRU SĂNĂTATE
Foto: Foto: Sonia Baciu

(VIDEO&FOTO) SEMIMARATONUL GALAŢI a fost o sărbătoare a MIŞCĂRII PENTRU SĂNĂTATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galaţiul se află de ieri, 12 octombrie, în rândul oraşelor care au o competiţie atletică de fond şi semifond deschisă publicului larg


Chiar dacă vremea nu a fost cea mai prietenoasă, la primele ore ale dimineţii de duminică, 12 octombrie, la linia de start a Semimaratonului Galaţi s-au aflat aproximativ 300 de sportivi, amatori şi profesionişti, care au fost susţinuţi de pe margine, pe tot traseul competiţiei, de sute de susţinători.

Evenimentul a fost structurat pe trei probe: semimaraton (21 km), ştafetă (3 X 7 km) şi cros (2,5 km). La semimaraton, primii trei clasaţi au fost: la feminin locul I – Nicoleta Hodorogea, locul II – Elena Anton, locul III – Alexandra Postolache, iar la masculin locul I - Matei Bratu, locul II - Cristinel Susanu, locul III - Cătălin Niconov. În proba de ştafetă, locul întâi a fost ocupat de trioul Cristi Onofrei, Mihail Vetrov şi Marius Nicoară, secondaţi de Iulian Tanvuia şi coechipierii săi, podiumul fiind completat de Cristina Basalic, Daniel Carciug şi Adrian Radion.

La proba de cros, la feminin, primii care au trecut linia de sosire au fost Andreea Ilie, Dorina Mocăneală şi Andreea Movilă, iar la masculin, pe podium s-au aflat fotbaliştii de la FC Oţelul, Robert Moglan – locul I şi juniorul Ionuţ Chiriac - locul III, poziţia secundă revenind lui Laurenţiu Strate.

 

Sursa video: New York Crew (YouTube)

 

Fotbaliştii de la FC Oţelul au alergat pentru donaţii la o campanie umanitară a Fundaţiei Inimă de Copil: Centrul de recuperare şi reabilitare pentru copii cu dizabilităţi din Galaţi. „Sperăm ca prin ambasadorii noştri să atragem atenţia asupra acestei centru, ce are nevoie de sprijin în activitate şi pentru modernizare. Există o nevoie stringentă de a-l dota cu echipamente medicale şi nu numai”, a declarat Rodica Mişcalencu, purtătorul de cuvânt al FC Oţelul.

Olandez printre gălăţeni

Mihai Cristian Tâmpeanu, campion european la karate a fost prezent la eveniment alergând în proba de ştafetă. Împreună cu coechipierii au îmbinat utilul cu plăcutul, şi-au făcut antrenamentul şi i-au susţinut pe cei de la Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi, respectiv pe Marian Petria, paralimpicul gălăţean.

Putem considera evenimentul ca fiind unul internaţional ţinând cont că a fost prezentă şi o familie româno-olandeză, Irina şi Sebastian Schmitz, care au venit împreună cu prietena lor din Slănic Moldova, Elena Anton, special pentru această competiţie. „Ne-am bucurat de acest eveniment, şi promitem că vom reveni în Galaţi şi la ediţia de anul viitor”, au declarat la unison cei trei.

Cristi Ochiu, unul dintre organizatori, s-a declarat foarte mulţumit de reuşita evenimentului. „Ne bucurăm că am reuşit să adunăm atâţia oameni şi sperăm ca anul viitor să facem ca totul să fie mai bine. Mulţumim tuturor celor implicaţi, de la autorităţile locale, care ne-au ajutat în special pe ultima sută de metri, cît şi zecilor de voluntari, care au făcut ca totul să decurgă fără incidente”, a declarat Cristi Ochiu

Acţiunea a fost organizată de Grupul de Iniţiativă pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Galaţi, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Asociaţiei Judeţene de Atletism şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Toţii participanţii au primit diplome şi medalii, iar cei de pe podium şi cupe.

 

Citit 4747 ori Ultima modificare Duminică, 12 Octombrie 2014 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.