FOOORŢA GALAŢI! De 14 ani n-am mai avut O ZI aşa, PERFECTĂ, încheiată cu victoria Oţelului la Piatra Neamţ!
Foto: Cristian Cristea, marcatorul golului victoriei gălățene la Piatra Neamț

FOOORŢA GALAŢI! De 14 ani n-am mai avut O ZI aşa, PERFECTĂ, încheiată cu victoria Oţelului la Piatra Neamţ!
Cristian Cristea, marcatorul golului victoriei gălățene la Piatra Neamț
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost o zi superbă pentru sporturile de echipă din Galaţi, cu cinci victorii din tot atâtea posibile, cum nu s-a mai pomenit din 2000! Ultimii care şi-au câştigat dreptul de a desface şampania au fost fotbaliştii de la Oţelul, care au câştigat meciul din deplasare, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, cu 1-0.  Partida a fost dominată total de echipa gălăţeană, care şi-a fructificat superioritatea prin golul marcat de Cristian Cristea, în minutul 56: pasă perfectă a lui Cernat care l-a lăsat singur cu portarul şi finalizare în plasă. La fel se petrecuseră lucrurile în minutul 12, tot cu pasă Cernat care l-a lăsat pe Cristea singur cu portarul, dar atacantul a tras în bara transversală. Acelaşi Cristea a fost la câţiva centimentri de a reuşi cel mai frumos gol al campionatului în minutul 52, cu o „scăriţă” de la marginea careului care s-a oprit din nou în bara transversală, la o palmă de vinclu! Oţelul şi-a mai creat şi alte numeroase situaţii clare de a marca, dar le-a irosit şi a terminat meciul cu emoţii pentru acest 1-0. Singurul aspect de reproşat celor de la Oţelul este că n-au făcut 2-0 pentru un final liniştit, deşi au dominat şi au avut numeroase oportunităţi. A fost prima victorie din campionat de când echipa gălăţeană a fost preluată de antrenorul Tibor Selymeş şi totodată primul succes în deplasare al Oţelului în acest sezon al Ligii I. Deocamdată, Oţelul a urcat de pe ultimul loc două poziţii, dar Rapid şi CSM Iaşi, echipele depăşite, încă nu au jucat în această a 15-a etapă a Ligii I! Cert este că în cel mai important punct de reper, diferenţa până la locul 12, primul deasupra zonei retrogradării, s-a redus de la şapte la patru puncte, indiferent de ce va fi în celelalte meciuri ale rundei. Patru puncte, acum chiar că par recuperabile! „Sunt convins că acești băieți vor aduce Oţelul deasupra liniei”, a declarat antrenorul Tibor Selymeş la finalul jocului de la Piatra Neamţ.

Pentru Oţelul au jucat: Hotoboc – Murgoci (Milea, min. 87), Leca, Mişelăricu, Popescu – Karlik, Tavares (Cucu, min. 52) - Grădinaru, Cernat, Popa (Jula, min. 77) – Cristea. Rezerve: Abraham, Brigido, Tudorie.

Antrenorul Ceahlăului, Florin Marin, a folosit următoarea formulă: Calancea – Ţepeş, Marc, Gorea, Slavickas – Onciu (Pavel min. 46), Tăbăcariu – Chitoşcă (Popadiuc, min. 58), Ştefănescu (Mîndrușcă, min. 63), Margină – Cîrjan. Rezerve: Jovici, Rusu, Gheorghiu, Căruță.

Seria succeselor gălăţene pe linie din această zi de sâmbătă, una fără precedent din 2000 încoace – atunci au fost patru victorii din tot atâtea posibile, toate în prima ligă – a fost deschisă de handbaliştii de la CSU, 19-17 în derbiul pentru promovare în Liga Naţională cu HC Argeş Piteşti (pentru detalii click AICI). A urmat un nou diamant în coroana de regină a deplăsărilor pentru United în Liga I de futsal, care s-a impus cu 3-2, în prima etapă din retur. Astfel, formaţia antrenată de David Asandei a bifat a şaptea victorie pe teren străin din tot atâtea posibile şi arată ce se poate bate pentru titlul de campioană!

Apoi, spre seară, cam în acelaşi timp, au intrat în arenă voleibaliştii de la Arcada, acasă în prima ligă cu Steaua, şi baschetbaliştii de la Phoenix U, în deplasarea din liga secundă de la Brăila. Arcada a confirmat ascensiunea calitativă din joc arătată în ultimele etape şi s-a impus foarte clar, cu 3-0 (25-20, 25-16, 25-16). La baschet, Phoenix U a scăpat mult mai uşor decât se aştepta de o deplasare dificilă, a făcut un joc foarte bun şi s-a impus cu 88-58, a opta victorie din tot atâtea etape.

Citit 2264 ori Ultima modificare Duminică, 23 Noiembrie 2014 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.