BASCHET/ Phoenix „U”, final de tur cu VICTORIE la Oradea
Foto: Romina Filip, căpitanul echipei Phoenix Galaţi

BASCHET/ Phoenix „U”, final de tur cu VICTORIE la Oradea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
* Echipa gălăţeană a bifat al doilea succes consecutiv în deplasare şi încheie prima parte a Ligii Naţionale pe locul şase


Echipa gălăţeană de baschet feminin Phoenix „U” a câştigat, ieri, partida din deplasare cu Universitatea CSM Oradea, scor 95-70 (48-37), în cadrul etapei a 13-a din Liga Naţională, ultima din tur.

Doar primul „sfert” a fost  relativ echilibrat. Orădencele au deschis scorul printr-o aruncare de două puncte şi au condus până în minutul 6 (scor 13-12), iar din acel moment echipa gălăţeană şi-a impus superioritatea. Reuşita de 13-14 a lui Ivory James a însemnat şi finalul rezistenţei serioase a gazdelor, care n-au mai reuşit să treacă în avantaj până la final. Primul sfert s-a terminat cu avantaj mic pentru Phoenix, iar în cel de-al doilea echipa gălăţeană s-a desprins, întrând la pauza mare cu avans de 9 puncte, scor 37-48. 

Au urmat şase minute din cea de-a doua jumătate a meciului, în care apărarea gălăţencelor a fost foarte bună şi echipa gazdă nu a marcat niciun punct, ajungându-se la scorul 65-37. La capătul sfertului al trei diferenţa s-a mărit la 32 de puncte, astfel că antrenorul Theodosios Paralikas a putut să le introducă în teren şi pe jucătoarele ce evoluaseră mai puţin până atunci.

Tehnicianul grec s-a declarat mulţumit de evoluţia jocului echipei, cu excepţia primul „sfert”. „Chiar dacă nu am avut un început de meci extraordinar, în special în apărare, în partea a doua a meciului am alergat mai mult şi am jucat mult mai aproape de stilul nostru obişnuit”, a spus Paralikas. 

Realizatoarele gălăţencelor au fost: Romina Filip – 19 puncte, 6 recuperări şi 6 pase decisive, Chelsey Lee – 19+16 (reuşind al zecelea „double-double” din acest sezon), Ivory James – 18+1+3, Beatrice Alaiba – 10+6, Trudy Armstead – 10+4+1, Sakellie Daniels – 8+4+1, Gabriela Cursaru – 7+3 +2, Adelina Ştefan – 4+3+1, Gabriela Necula – 3 recuperări şi o pasă decisivă, respectiv Bianca Fota cu o recuperare. 

Phoenix „U” a terminat turul de campionat pe locul şase, cu 21 de puncte, urmată de BC Tymes Timişoara (20 de puncte) şi Olimpia CSU Braşov (19 puncte – dar cu un joc mai puţin). „Chiar dacă am venit după o deplasare lungă şi obositoare, mă bucur că am demonstrat, din nou, că suntem o echipă şi că împreună putem să ocupăm locul meritat în clasament”, ne-a declarat Romina Filip, căpitanul echipei gălăţene.

Altfel, fetele de la Phoenix au plecat direct spre Arad, unde vor disputa mâine primul meci din cadrul sferturilor de finală ale „Cupei României”, cu Universitatea ICIM Arad, urmând ca joi să joace cea de-a doua manşă, tot în deplasare. 

În acest an, echipa Phoenix va disputa trei partide din returul campionatului, astfel: 6 decembrie - cu CSU Alba Iulia (acasă), 10 decembrie – cu Rapid (acasă, etapa a treia, în devans) şi 13 decembrie – cu CS Municipal Satu Mare, în deplasare.

Citit 732 ori Ultima modificare Luni, 24 Noiembrie 2014 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.