HANDBAL FEMININ: România a învins Spania, dar nu mai are şanse de calificare

HANDBAL FEMININ: România a învins Spania, dar nu mai are şanse de calificare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de handbal feminin a României a câştigat cu 22-20 partida cu Spania din grupa 1, însă nu mai are şanse de calificare în semifinale

Luni a avut loc penultima etapă din a doua fază a grupelor de la Campionatul European de Handbal feminin ce are loc în această perioadă în Ungaria şi Croaţia. Româncele n-au avut evoluţii prea bune la acest turneu final. În prima fază a grupelor, România a pierdut cu Norvegia, a remizat cu Danemarca şi a învins la limită Ucraina. Apoi a urmat primul meci din grupa 1 împotriva Ungariei. Româncele au condus până în ultimele cinci minute când echipa gazdă a întors scorul şi s-a impus cu 20-19. În aceste condiţii a fost normal ca România să fie cotată cu şanse mici la victorie la casa de pariuri sportive online bet365 în partida cu Spania. Ibericele sunt medaliatele cu bronz de la Jocurile Olimpice din 2012, iar în prima fază a grupelor au jucat foarte bine şi au avut punctaj maxim. Apoi a urmat primul meci din grupa 1 împotriva Norvegiei şi pe care l-au pierdut cu 29-26.  

Începutul partidei de luni nu a fost prea bun pentru România, fiind făcute multe greşeli în apărare, iar în atac s-a ratat chiar şi din poziţii unu la unu cu portarul advers. Însă chiar şi aşa, româncele au condus cu 5-3 în minutul 10. Au venit apoi zece minute în care am reuşit să marcăm doar trei goluri şi astfel Spania conducea cu 11-8 în minutul 20. Mai mult, până la finalul primei reprize ibericele şi-au mărit avansul, scor 14-9 la pauză. La acest scor foarte puţini mai credeau că România poate să revină. Şi în startul reprizei secunde româncele au ratat foarte mult, dar încet încet au reuşit să reducă din diferenţă, iar în minutul 45 au egalat, scor 16-16. Acest lucru s-a datorat în mare măsură portăriţei Paula Ungureanu care a apărat excelent. Cu zece minute înainte de final România a revenit la conducere, scor 18-17, iar apoi în minutul 58 s-a desprins la două goluri. Acest avantaj a fost păstrat până la final, scor 22-20. Un mare merit la această victorie îl are Paula Ungureanu care a apărat formidabil, având un procentaj de peste 50% la mingi apărate. Totuşi, MVP-ul partidei din echipa României a fost Cristina Neagu care a marcat şapte goluri. A fost cea mai bună marcatoare în acest meci, iar datorită acestor goluri se află pe prima poziţie în clasamentul golgheterilor de la acest Campionat European cu 40 de reuşite.    

Chiar dacă a învins-o pe Spania, România rămâne pe locul 5 în grupa 1 cu 3 puncte. Ca să mai aibă şanse la locul 2, Ungaria şi Danemarca ar fi trebuit să termine la egalitate în partida de luni. Însă nu s-a întâmplat aşa, danezele câştigând cu 23-20 şi astfel au ajuns la 5 puncte. Cum în ultima rundă Danemarca va întâlni Spania, indiferent de rezultat una dintre cele două va ajunge la cel puţin şase puncte, în timp ce România dacă va învinge Polonia în ultimul meci va termina cu cinci puncte. Din aceasta grupă, Norvegia este deja calificată după ce luni a învins Polonia şi astfel ocupă prima poziţie cu punctaj maxim.  

ARTICOL SCRIS ÎN COLABORARE CU OMRUK.

Citit 1604 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 11:52