INTERVIU cu Florin Nini, manager general Phoenix: "Vrem să fim unici în România"

INTERVIU cu Florin Nini, manager general Phoenix: "Vrem să fim unici în România"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducătorul grupării gălăţene are planuri ambiţioase pentru anul viitor, dorind ca Phoenix să devină singurul club din ţară cu o structură completă, de la babybaschet la echipe în prima ligă atât la feminin cât şi la masculin


- Ce reprezintă acest sfârşit de an pentru dvs?

- Este un prilej al bilanţului, pentru tot ce a însemnat munca în 2014 şi o speranţă, un gând bun pentru anul care urmează. Anul viitor, în afara dorinţei de a promova şi cu echipa masculină, suntem obligaţi la un bilanţ pozitiv peste medie. Vom împlini 15 ani de la înfiinţare, este o vârstă frumoasă, avem ce poveşti şi ce să punem în vitrina de trofee, dar acest lucru ne obligă să schimbăm ceva, atât din punct de vedere al managementului cât şi al rezultatelor, în aşa fel încât clubul nostru să devină unul dintre cele mai puternice din România.

- Sunteţi mulţumit de acest bilanţ, pentru 2014? 

- Un an foarte bun, iar dacă ar fi să vorbesc doar de echipa de fete din prima ligă, a fost un an peste aşteptări. Una peste alta, bilanţul clubului este pozitiv. Numărul de copii a crescut, numărul echipelor de fete a crescut, prin venirea într-un număr mare al fetiţelor la club. Chiar dacă nu am mai obţinut vreun titlu de campioni, putem spune că am devenit mai performanţi. Avem un grup mare de echipe, cu 16 formaţii în competiţiile naţionale şi alte 8 în pregătire, deci clubul creşte.

- Ce va doriţi în 2015?

- Îmi doresc un rezultat bun din punctul de vedere al evoluţiei echipei feminine, care ne face să sperăm şi să dorim o clasare în primele şase. Plus, desigur, o promovare în Liga Naţională şi cu echipa de băieţi, care ar însemna un tablou complet al clubului. În 2015 îmi doresc să reuşim să fim singurul club din România care are întreaga structura de copii şi juniori, plus echipe de Liga I atât la fete cât şi la băieţi. Mai sunt oraşe care au această idee, dar un club care să aibă acest lucru încă nu există. Ne dorim să fim unici şi prin acest lucru.

- Un mesaj pentru gălăţeni?

- Să îşi umple coşurile de bunătăţi, iar noi promitem că vom umple coşurile de mingi. Un an nou fericit şi zâmbete pe 2015.

 

Centru de Excelenţă la Galaţi

Galaţiul este favorit în cursa pentru înfiinţarea unui Centru de Excelenţă, discuţiile cu Federaţia Română de Baschet (FRB) fiind demarate încă de astă-vară. Antrenorul federal Tudor Costescu a verificat condiţiile din oraş şi s-a declarat mulţumit. „Am realizat că aici, la Galaţi, avem şi deschiderea, şi infrastructura necesară unui astfel de proiect. Nu am găsit un teren virgin, ci unul foarte doritor de afirmare. FRB este cea care a amânat momentul, pentru a coincide cu startul unui nou an şcolar. Sperăm ca în toamna lui 2015, cel târziu, să putem inaugura centrul”, a declarat Tudor Costescu, antrenorul federal. Centrul de Excelenţă este o structură ce se adresează iniţial celor mai buni jucători din ţară, în vârstă de 16 ani şi peste.

Citit 1435 ori Ultima modificare Luni, 22 Decembrie 2014 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.