Cristian Ciocan, foarte încrezător înainte de cel mai important MECI din carieră: "O să câştig cu Fury în cuşca lui"

Cristian Ciocan, foarte încrezător înainte de cel mai important MECI din carieră: "O să câştig cu Fury în cuşca lui"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţeanul aşteaptă sprijinul românilor din Anglia la partida în urma căreia câştigătorul va deveni challenger la titlul mondial


Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan este aproape de a-şi vedea împlinit visul pentru care, în urmă cu şapte ani, a trecut la profesionism: un meci pentru centura de campion mondial. Mai are doar un pas de făcut, să câştige cel mai important meci de până acum din cariera sa, cel cu britanicul Tyson Fury, programat pe 28 februarie. Pe lângă centura WBO Internaţional la categoria grea, pusă în joc, miza uriaşă o reprezintă faptul că învingătorul va deveni challenger obligatoriu la titlul mondial (versiunea WBO) deţinut de celebrul ucrainian Vladimir Kliciko.

Cum o astfel de ocazie este rară, Ciocan n-a ezitat deloc şi a acceptat imediat provocarea, chiar dacă meciul cu Fury va avea loc acasă la britanic, la Londra, ştiind totodată că un eventual eşec i-ar aduce un declin considerabile în topurile mondiale. ”Este şansa vieţii mele. Lupta într-un meci eliminatoriu pentru titlul mondial este o oportunitate fantastică pentru mine. Ştiu că ar fi un uriaş pas înapoi dacă voi pierde, dar asta nu mă sperie. Sunt convins că voi câştiga, chiar dacă voi boxa acasă la adversarul meu. Mă duc în cuşca lui şi trebuie să fiu pregătit din toate punctele de vedere pentru a câştiga o asemenea luptă”, a declarat pugilistul din Pechea.

“Hammer”, numele de ring al gălăţeanului, a plecat la clubul său din Germania imediat ce a aflat că s-a semnat contractul pentru acest meci, intrând într-un program intensiv de pregătire, la Hamburg. Deocamdată, în paralel cu vizionări ale celor mai importante meciuri de până acum ale lui Fury, Ciocan lucrează la tehnică şi pregătirea fizică. Spre sfârşitul lunii, Cristi spune că va începe meciurile de antrenament cu cel puţin patru parteneri asemănători lui Fury, ca fizic şi stil de a boxa, britanicul având avantajul alonjei superioare, la o înălţime de 2,06 metri faţă de 1,88 cât are gălăţeanul. La acest capitol, Ciocan este ajutat de experienţa acumulată în meciurilor de antrenament pe care le-a susţinut vara trecută chiar cu deţinătorul titlului mondial, Vladimir Kliciko, ucraineanul având 1,98 m înălţime.

Meciul va avea loc în "Millenium Dome", o arenă cu 20.000 de locuri, în care Cristian Ciocan speră că vor fi mulţi dintre românii stabiliţi în Anglia, pentru a-l susţine: “Îi aştept pe cât mai mulţi dintre ei să vină alături de mine. Sunt convins că voi ajunge challenger la titlul mondial şi voi aduce o centură importantă acasă”.

 

Citit 1137 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Ianuarie 2015 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.