UPDATE / GAFĂ DE PROPORŢII LA OŢELUL: Un abonament, mai SCUMP ca biletele la toate meciurile
Foto: Foto arhivă

UPDATE / GAFĂ DE PROPORŢII LA OŢELUL: Un abonament, mai SCUMP ca biletele la toate meciurile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un suporter care ar cumpăra tichet la fiecare din cele nouă meciuri de acasă ar da în total cu 15 lei mai puţin decât un abonat * Deşi clubul anunţă că a micşorat preţurile, în realitate abonaţii fideli trebuie să plătească mai mult


UPDATE: În urma sesizării făcute de către "Viaţa liberă", FC Oţelul a revenit asupra unuia dintre preţurile anunţate iniţial, modificându-l pe cel pentru abonamentele de la Tribuna I, sector B. Astfel, în loc de 150 de lei, preţ anunţat în primul comunicat, acum un abonament în această zonă a tribunei costă 120 de lei. Practic, posesorul unui astfel de abonament plăteşte mai puţin doar cu 15 lei decât dacă şi-ar cumpăra bilet la fiecare meci.


 

FC Oţelul a anunţat ieri că a dat startul campaniei de vânzarea a abonamentelor pentru returului Ligii I, ediţia 2014-2015. Printr-un comunicat, clubul anunţă că a redus preţurile faţă de abonamentele pentru turul campionatului. “Deoarece, îşi doreşte un public cât mai numeros alături, în ultima jumătate a luptei pentru menţinerea în Liga I, le oferă fanilor abonamente la preţuri speciale! Pentru retur, sunt disponibile abonamente la Tribuna Zero, Tribuna I, Tribuna a II-a şi Peluza I la tarife ajustate, majoritatea în scădere. Cu o singură excepţie, preţurile abonamentelor sunt cu 5 până la 120 de lei mai mici faţă de cele practicate în tur”.

Preţurile anunţate sunt următoarele: Tribuna Zero - 180 lei (300 lei în tur); Tribuna I, Sector B - 150 lei (120 în tur), Sector C - 80 lei (100), Sector D - 55 lei (65); Tribuna a II-a, Sector A - 55 lei (65); Sector B - 80 lei (90); Sector C - 100 lei (120); Peluza I, Sector C - 40 lei (45);

Excepţia amintită în comunicat, unde preţul este mai mare decât la abonamentul pentru tur, o reprezintă sectorul B de la Tribuna I, cu 30 de lei în plus. Tariful de 150 de lei pentru acest sector este însă o gafă a celor din club care l-au stabilit. Biletul de meci în această zonă a tribunei costă în mod obişnuit 15 lei, iar cum în retur vor fi 9 partide pe teren propriu, costul total al achiziţiei de tichete la toate aceste jocuri ar fi 135 de lei. La un astfel de calcul, reiese că abonamentul costă mai mult cu 15 lei decât dacă s-ar lua billet la fiecare meci în parte. Este mai scump, deşi idea de bază a noţiunii de abonament este ca posesorul să plătească mai puţin, în condiţiile în care o face în avans şi pentru toate jocurile.

Totodată, FC Oţelul a anunţat că aplică o reducere de 10 la sută din preţul abonamentului pentru elevi, studenţi, pensionari şi abonaţi fideli. Ca să poată beneficia de reducere, solicitanţii din categoriile menţionate trebuie să prezinte, după caz, carnetul de elev, carnetul de student, un talon de pensie sau un abonament casat.

Şi aici s-a produs o gafă de calcul. Deşi clubul spune că tarifele sunt mai mici faţă de tur, pentru abonaţii fideli, în realitate, abonamentul este mai scump. Aceasta categorie a beneficiat vara trecută de o reducere de 25 la sută, astfel că un abonament la Tribuna a II-a, sector B, a costat 67,5 lei. Acum, un abonat fidel plăteşte pentru aceeaşi zonă 72 lei, deşi preţul de bază a scăzut de la 90 la 80 de lei, explicaţia fiind reducerea mai mică, de 10 la sută.

Comenzile de abonamente se pot face până la data de 6 februarie 2015, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00, la Baza Sportivă Siderurgistul. În momentul lansării comenzii, cumpărătorii completează un formular de comandă şi plătesc 50 la sută din valoarea abonamentului, urmând să achite diferenţa în momentul ridicării abonamentului, în perioada 17-20 februarie, tot de la Baza Sportivă Siderurgistul.

Suporterii pot obţine detalii suplimentare despre procedura de achiziţie apelând numărul de telefon 0236.499.009.

Citit 2028 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.