SIMONA HALEP la GALAŢI/ „Aici am jucat multe turnee când eram copil”

SIMONA HALEP la GALAŢI/ „Aici am jucat multe turnee când eram copil”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Componentele echipei României s-au acomodat cu suprafaţa de joc şi speră să joace „cel mai bun tenis” în faţa publicului gălăţean


Cel mai mare eveniment sportiv al anului, întâlnirea de tenis din Fed Cup dintre România şi Spania, va avea loc în acest weekend (7 şi 8 februarie) la Galaţi, în Patinoarul „Dunărea”, care a avut parte de o schimbare totală în ultima lună, fiind transformat într-o elegantă arenă de tenis. 

Simona Halep (locul trei în clasamentul mondial), liderul echipei noastre, a mărturisit, miercuri, 4 februarie, într-o conferinţă de presă la care a participat întreaga formaţie a României, că venirea la Galaţi pentru întâlnirea cu Spania, a făcut-o să să-şi amintească cu emoţie de începuturile carierei sale: „Pentru mine înseamnă mult să fiu la Galaţi, pot spune că şi aici am crescut, am jucat foarte multe turnee când eram copil. Sper să joc cel mai bun tenis al meu sâmbătă şi duminică şi să aduc două puncte României. Mă simt bine în echipă şi sperăm să câştigăm meciul, pentru că suntem la noi acasă şi este foarte important să terminăm cu o victorie” , a declarat Simona Halep. 

Notorietatea evenimentului este amplificată de aşteptata prezenţă, confirmată miercuri, a Preşedintelui României, Klaus Iohannis, care în urma unei campanii a publicaţiei ProSport a fost invitat de Simona Halep să intoneze împreună imnul naţional al ţării. „Vor fi emoţii, chiar mă bucur că am avut acea inspiraţie de moment când am făcut această invitaţie”, a mai spus Simona Halep. 

Irina Begu, a doua jucătoare a echipei de Fed Cup, a venit la Galaţi după cel mai bun rezultat al său din carieră la un turneu de Mare Şlem – optimi de finală la Australian Open. „Am avut meciuri bune la Melbourne, cu rezultate care îmi dau şi mai multă încredere pentru meciurile de Fed Cup. Vreau că sâmbătă şi duminică să ofer cel mai bun tenis al meu. Sper să aduc cât mai multe puncte echipei, mai ales că este o mândrie să jucăm acasă, pentru România”, a declarat Irina Begu, locul 34 în ierarhia mondială.

Celelalte două jucătoare din echipa României sunt Monica Niculescu (57 WTA) şi Alexandra Dulgheru (95 WTA).

Jucătoarele din echipa Spaniei convocate de căpitanul nejucător Conchita Martinez sunt  Garbine Muguruza (24 WTA), Silvia Soler-Espinosa (67 WTA), Lara Arruabarena (86 WTA) şi Anabel Medina Garrigues (499 WTA).

Conform Federaţiei Române de Tenis, ceremonia de deschidere a evenimentului se va desfăşura sâmbătă, cu începere de la ora 12,45, iar startul primului din cele două meciuri de simplu din programul zile se va da la ora 13,00. Programul zilei de duminică include, de la ora 12.00, două meciuri de simplu şi, în funcţie de rezultatul acestor, unul de dublu.

Citeşte şi: SIMONA HALEP LA GALAŢI/ Spectaculoasa transformare a Patinoarului: DE LA HOCHEI LA TENIS (VIDEO)

Citit 2863 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Februarie 2015 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.