TINERII ŞI ORAŞUL/ Studenţii de la “Dunărea de Jos” vor face CURSURI DE ŞAH
Foto: Sursa foto: informatia-zilei.ro

TINERII ŞI ORAŞUL/ Studenţii de la “Dunărea de Jos” vor face CURSURI DE ŞAH
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii de la “Dunărea de Jos” vor avea ocazia să se iniţieze în sportul minţii. Conducerea Universităţii a semnat recent un protocol cu Şah Club Galaţi, prin care se stipulează că instructorii autorizaţi vor veni să-i înveţe pe tinerii dornici tainele acestui joc. Cursurile vor avea loc, din semestrul II, în sala 217 de la fosta Facultate de Chimie Alimentară, de pe Carnabel.

“Acum se amenajează sala, se cumpără table demonstrative de perete, ceasuri şi table de şah pentru studenţi. Vom afişa un program şi în funcţie de doritori, lecţiile vor fi gratuite”, a declarat Adrian Smărăndoiu, preşedintele Şah Club Galaţi. Ideea este ca studenţii care nu pot participa, din varii motive, la orele de educaţie fizică, să vină la orele de şah. Notele vor fi puse de cadrele didactice care vor însoţi instructorii şi vor evalua studenţii.

Şi profesorii din Universitate sau tinerii care vor să facă din şah un hobby pot veni la cursuri. Pentru pasionaţi, vor fi concursuri studenţeşti, iar Universitatea se va implica în organizarea unor competiţii omologate ce vor avea loc în holul mare al instituţiei de învăţământ superior în intervalele 12-15 martie şi 2-6 septembrie 2015.

“Având în vedere amploarea pe care a luat-o acest sport în preuniversitar, credem că e de bun augur să îi iniţiem şi pe studenţi în tainele acestui joc, care nu poate avea decât influenţe benefice asupra capacităţilor intelectuale ale tinerilor”, a declarat Adrian Smărăndoiu.  Şah Club Galaţi este pe locul şapte la nivel naţional şi e singurul club din sud-estul României cu echipă în Superliga naţională de şah.

Prima competiţie oficială de şah găzduită de Universitatea “Dunărea de Jos” a avut loc în septembrie 2014.


Citit 1507 ori Ultima modificare Luni, 09 Februarie 2015 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.