O gălăţeancă, medalie de bronz la „Europene” la taekwondo

O gălăţeancă, medalie de bronz la „Europene” la taekwondo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Antalya este în această perioadă destinaţia multor sportivi gălăţeni. Pe lângă fotbaliştii de la FC Oţelul, care se află în cantonament acolo, oraşul turcesc a găzduit şi participanţii la prima ediţie a Campionatului European de taekwondo pentru copii. Din delegaţia Federaţiei Române de Taekwondo a făcut parte şi gălăţeanca Ana Maria Ştefan (11 ani), legitimată la Clubul Sportiv Municipal Dunărea, care a reuşit o performanţă remarcabilă, medalia de bronz în proba de kyorugi.

Ana Maria Ştefan este multiplă campioană la copii şi cadeţi, la probele de kyorugi (luptă) poomsae (luptă cu adversar imaginar) şi speed kyk (proba de viteză), iar acestă clasare este punctul de pornire pentru participarea la competiţiile destinate cadeţilor şi juniorilor, punctele acumulate la aceste categorii de vârstă putând să-i permită pe viitor chiar participarea la Jocurile Olimpice.

Nicolae Milea, antrenorul secţiei de taekwondo de la CSM Dunărea, a spus că pentru a ajunge la Jocurile Olimpice sportivii săi au nevoie de condiţii mult mai bune. „În secţia noastră, mai mult improvizăm. Ne antrenăm ca în urmă cu ani de zile în ceea ce priveşte dotarea, fără a avea echipamente de antrenament sau echipamente de competiţii”, a declarat sensei Nicolae Milea.

Citit 2273 ori Ultima modificare Vineri, 13 Februarie 2015 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.