BASCHET/ Phoenix „U”, meci cu liceenii de la CNVA

BASCHET/ Phoenix „U”, meci cu liceenii de la CNVA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În paralel cu meciurile din turneul semifinal al eşalonului secund, echipa de baschet masculin Phoenix încearcă să-şi atragă suporteri şi chiar viitori jucători din rândul liceenilor. O primă acţiune în acest sens va avea loc joi, când baschetbaliştii antrenaţi de Florin Nini vor susţine un meci demonstrativ în compania echipei Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”. Partida de mâine va avea loc de la ora 13,00, în sala de sport a colegiului.

Phoenix „U” are ca obiectiv în acest sezon promovarea în Liga Naţională. Echipa gălăţeană a dominat categoric sezonul regulat, câştigând detaşat Grupa A, iar faza semifinală a început-o perfect, câştigând în deplasare meciul cu Politehnica Iaşi, scor 91-74, din cadrul primei etape. Aceasta a fost a treia victorie în faţa formaţiei din Iaşi, din tot atâtea partide disputate de la începutul campionatului. În următoarea etapă, Phoenix "U" va juca pe teren propriu cu Rapid Bucureşti, meciul fiind programat duminică, de la ora 14,00, la Sala Sporturilor „Dunărea”.

Altfel, cele trei formaţii de juniori ale Phoenix LPS participante în Campionatele Naţionale de baschet au pierdut ultimele meciuri, în faţa unor adversare puternice. Echipa de fete Under 16 a jucat acasă, cu CSS Târgovişte, oaspetele impunându-se cu scorul de 77-44. Antrenoarea Andrada Miron a evidenţiat evoluţia Ramonei Anton, realizatoare a jumătate din punctele înscrise de gazde.

Băieţii de aceeaşi vârstă s-au deplasat în Bucureşti, pentru confruntarea cu CSS Four Sports. Bucureştenii au câştigat cu 86-55. Patru dintre jucători au evoluat peste nivelul celorlalţi, după cum ne-a spus antrenorul Tudose Teodoraşcu: Dumitru David, Alexandru Stănculea, Geani Frumuşanu şi Vladimir Cojocaru. Pentru echipa gălăţeană urmează două două întâlniri pe teren propriu: duminică, cu Atletic Constanţa, iar luni parteneră îi va fi echipa CSS Bega Timişoara. Ambele jocuri se vor disputa în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 3.

Un meci foarte dificil au avut şi juniorii I (Under 18), în grupa de recalificare. Aceştia au jucat în deplasare, cu Dinamo, liderul grupei. Victoria le-a revenit bucureştenilor, cu scorul de 47-31. Primele două „sferturi” au fost destul de echilibrate: 7-4 şi 12-7. Al treilea act a revenit, foarte clar, bucureştenilor (17-6), pentru ca ultimul să fie câştigat de Phoenix LPS: 14-11. De notat că gălăţenii au avut mai multe indisponibilităţi. În runda viitoare, elevii antrenorilor Gelu Cazanoschi şi Dragoş Gherasim vor juca tot în Capitală, cu ACS Dan Dacian.


 

Citit 1675 ori Ultima modificare Marți, 17 Februarie 2015 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.