BASCHET/ DRAMATISM maxim , Phoenix ”U” a câştigat cu un coş în ULTIMA SECUNDĂ
Foto: Chelsey Lee, coșghetera echipei Phoenix U (Foto Sonia Baciu)

BASCHET/ DRAMATISM maxim , Phoenix ”U” a câştigat cu un coş în ULTIMA SECUNDĂ
Chelsey Lee, coșghetera echipei Phoenix U (Foto Sonia Baciu)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix ”U” a câștigat, sâmbătă seara, în fața formaţiei CSBT Alexandria, cu scorul 78-76 (39-36), într-un meci contând pentru etapa a 25-a din Liga Națională (LNBF).

Meciul a avut un prim sfert echilibrat, încheiat la egalitate (18-18), Phoenix luând un mic avantaj printr-o aruncare de 3 puncte a Gabrielei Cursaru (min. 14) pe care şi l-a menţinut până la pauză. Teleormănencele au revenit în forță, reușind să  fie la conducere la sfârșitul celui de-al treilea sfert (61-56). Au urmat cinci minute de apărare perfectă a echipei gălăţene, care a permis egalarea (scor 61-61). Au urmat clipe de tensiune maximă, cu cele două formaţii trecând alternativ la conducere şi s-a intrat în ultimul minut de joc cu scorul 71-71. Echilibrul s-a menţinut până în ultima secundă de joc, când Chelsey Lee, la scorul 76-76, a reuşit coșul victoriei pentru Phoenix din pasa primită de la Andra Ionescu.

”Înaintea meciului eram puțin emoționată, le învinsesem deja pe terenul lor, dar atunci aveam alt lot. Se ştie că am pierdut multe meciuri în retur, iar faptul că le-am învins în această seară înseamnă mult pentru încrederea în noi, deoarece e o victorie în fața echipei de pe locul cinci” a declarat Chelsey Lee.

Pentru echipa gălățeană au  marcat: Chelsey Lee cu 16 puncte (plus 10 recuperări, realizând astfel al 18-lea ”double-double” din sezonul regulat al LNBF), Amber Jones 15 p, Ivory James 14 p, Andra Ionescu 10 p, Gabriela Cursaru 8 p (2x3p), Beatrice Alaiba 7 p (1x3p), Adelina Ștefan 4 p, Romina Filip și Andreea Crețu – câte 2 puncte.  

După această etapă, echipa gălățeană se menține în clasamentul LNBF, pe locul opt cu 39 puncte, la egalitate cu CSU Olimpia Brașov. Următoarea partidă a celor de la Phoenix se va disputa sâmbătă, 28 februarie, cu CSM Oradea, pe teren propriu.  

Citit 862 ori Ultima modificare Duminică, 22 Februarie 2015 12:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.