FC Botoşani - OŢELUL Galaţi/ Măcar un punct sau totul se năruie pentru echipa gălăţeană

FC Botoşani - OŢELUL Galaţi/ Măcar un punct sau totul se năruie pentru echipa gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană va juca în această seară, în deplasare, cu FC Botoşani, pentru a-şi ţine în viaţă puţinele şanse de a evita retrogradarea pe care le mai are

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi încă mai crede că poate evita retrogradarea, în ciuda situaţiei critice din clasament, iar acest lucru vrea să-l demonstreze pe teren, în meciul pe care-l va susţine astăzi, în deplasare, cu FC Botoşani.

De altfel, aflându-se pe penultima poziţie a clasamentului, cu doar 13 puncte şi la o distanţă apreciabilă, 8 puncte, de prima poziţie salvatoare, Oţelul nu are voie să piardă şi acest meci, pentru a mai păstra cât de cât şanse la rămânerea în Liga I. Va fi un meci de totul sau nimic, pentru că o înfrângere ar aduce durerosul verdict: “S-a terminat!”.

“Este o finală pentru noi. Adversarul are omogenitate, dinamică bună a jocului, atacanţi care pot face diferenţa, iar noi trebuie să răspundem cu organizare bună în joc şi agresivitate în sensul bun al cuvântului. Nu mai stăm să facem calcule acum, pentru noi există un singur calcul, simplu: să ne concentrăm pe joc, să intrăm pe teren să luăm puncte”, a declarat antrenorul Florin Marin.

Ovidiu Burcă, managerul sportiv al clubului, a spus că Oţelul se află în faţa unei săptămâni decisive, care pe lângă jocul de astăzi le include şi pe cele cu două contracandidate, CSMS Iaşi (miercuri, acasă) şi Rapid (sâmbătă, în deplasare). "Avem în faţă o săptămână decisivă. Planul nostru este ca după aceste trei meciuri să fim aproape de linia care delimitează zona retrogradării. Am arătat foarte multe lucruri bune la partida precedentă, cu FC Braşov, aspect care ne dă încredere. Moralul echipei este afectat, aici trebuie lucrat, iar un rezultat bun la Botoşani poate ajuta enorm din acest punct de vedere”, a declarat Burcă.

Oţelul are patru absenţi din lot pentru acest joc: Sanaa Altama - suspendat, Cristea, Mişelăricu şi Brigido - accidentaţi.

Ovidiu Burcă a mai declarat că Oţelul face apel la suspendarea de şase etape cu care a fost sancţionat Sanaa Altama: “I s-a dat sancţiunea maximă, deşi a lovit involuntar, în timp ce în cazul unui alt jucător, pentru acelaşi gest, dar evident cu intenţia, s-au dat doar două etape. Vrem să se judece cu aceeaşi unitate de măsură”.

Partida FC Botoşani - Oţelul, din cadrul etapei a 21-a din Liga I, este programată sâmbătă, de la ora 18.00, urmând să fie televizată în direct de către Digisport şi Look Tv.

Celelalte partide rămase de jucat din această etapă cu numărul 21 sunt: sâmbătă, CS „U” Craiova - Gaz Metan Mediaş (ora 15,30, Look Tv şi DigiSport) şi Dinamo - Ceahlăul Piatra Neamţ (ora 20,30, Look Tv şi DigiSport); duminică, CSMS Iaşi - Astra Giurgi (ora 15,30, Look Plus, Dolce Sport şi Digisport), CFR Cluj - FC Viitorul (ora 18,00, Look Tv şi Digisport) şi Pandurii Tg. Jiu - Steaua (ora 20,30, Look Tv şi Digisport).

Citit 1276 ori Ultima modificare Vineri, 13 Martie 2015 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.