Bute continuă cu antrenorul Freddie Roach şi revine la categoria unde s-a consacrat

Bute continuă cu antrenorul Freddie Roach şi revine la categoria unde s-a consacrat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pugilistul gălăţean Lucian Bute a afirmat că îşi va continua colaborarea, începută anul trecut, cu celebrul antrenor Freddie Roach, într-un interviu acordat pentru mainfight.com. „A fost clar de la ultima nostă discuţie din Filipine că asocierea noastră va continua indiferent de accidentarea pe care am avut-o. Freddie mi-a cerut să revin în Quebec, pentru recuperare şi a spus că în momentul în care sunt refăcut, aş putea reveni la antrenamente fără probleme. O voi face după ce vorbesc cu Freddie înainte. Însă în acest moment este foarte ocupat cu pregătirea lui Manny Pacquiao pentru confruntarea cu Floyd Mayweather Jr”, a declarat Bute.

În lumea boxului profesionist s-a vorbit mult despre o eventuală ruptură între Bute şi Roach, după ce gălăţeanul a semnat un contract cu promotorul Al Haymon, care îl reprezintă şi pe rivalul lui Pacquiao, iar Roach este antrenorul acestuia din urmă.

Totodată, Lucian Bute a spus că a luat decizia de a reveni la categoria care l-a consacrat, super-mijlocia, unde a fost campion mondial în versiunea IBF, titlu pe care şi l-a apărat de nouă ori: „Revenirea mea în ring nu va fi înainte de vară şi va fi la categoria 76,2 kg”. Chiar dacă nu a mai luptat de aproape trei ani la supermijlocie, gălăţeanul a rămas în clasamentele acestei categorii pe locul 5 la versiunea WBC.

Bute a adăugat că nu este exclus ca în curând să aibă un meci pentru centura mondială în versiunea WBC, cu deţinătorul acesteia, Anthony Dirrell. „Am auzit şi eu acest zvon despre un posibil meci cu Dirrel, dar încă nu am vorbit cu Al Haymon despre acest subiect. Vom vedea ce părere are managerul meu despre acest subiect”, a precizat pugilistul originar din Pechea.

Gălăţeanul de 35 de ani a boxat ultima dată în ianuarie 2014, când a fost învins, prin decizie unanimă ,de canadianul Jean Pascal, într-un meci la categoria semigrea. Bute are în palmares 31 de victorii, dintre care 24 prin knock-out şi două înfrângeri. Românul ar fi trebuit să boxeze în data de 6 decembrie 2014 cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce Bute s-a accidentat la spate.

Gălăţeanul în vârstă de 35 de ani a boxat ultima dată în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci la categoria semigrea. Bute are în palmares 31 de victorii, dintre care 24 prin knock-out şi două înfrângeri. Românul ar fi trebuit să boxeze în data de 6 decembrie 2014 cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce Bute s-a accidentat la spate.

Recuperarea sa a decurs bine, iar de curând şi-a reluat antrenamentele la intensitate normală. „Am reluat antrenamentele de săptămâna trecută. Am lucrat şi la sac de câteva ori şi la palmare. Sunt mulţumit de progresul meu, spatele meu a reacţionat bine. Fac antrenamente fizice de 3-4 ori pe săptămână”, a adăugat Lucian Bute.

Citit 1226 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2015 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.