HOCHEIŞTII GĂLĂŢENI de la Dunărea ÎNCEP astăzi lupta pentru titlul de CAMPIOANĂ

HOCHEIŞTII GĂLĂŢENI de la Dunărea ÎNCEP astăzi lupta pentru titlul de CAMPIOANĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primul meci al finalei Ligii Naţionale are loc astăzi, 20 martie, la Cârţa (Harghita), cu Steaua în postura de gazdă, în direct la Digisport 3


Hocheiştii de la CSM Dunărea, care au eliminat entuziasmant, luni seară (16 martie), campioana en-titre, Corona Braşov, în semifinalele Ligii Naţionale (pentru detalii, click aici), încep de astăzi lupta pentru câştigarea titlului de campioni. În finală, gălăţenii întâlnesc formaţia Steaua Bucureşti, iar primul meci din seria de maxim şapte, va avea loc în această seară la patinoarul din Cârţa (judeţul Harghita), ales de Steaua să-şi joace meciurile în care se află în postura de gazde, în condiţiile în care la Bucureşti nu este niciun patinoar funcţional.

Meciul Steaua - Dunărea de astăzi va începe la ora 17,00 şi va putea fi urmărit de cei peste 2.000 de suporteri gălăţeni care au fost în tribune luni seară, la jocul decisiv din semifinale, în transmisia televizată de pe Digisport 3. Al doilea joc al finalei va avea loc sâmbătă, tot la Cârţa, de la ora 20,00 (netelevizat).

În fazele de calificare ale campionatului, Steaua a învins pe Dunărea aproape mereu, dar de fiecare dată după partide echilibrate, de regulă decise în ultima repriză. Însă, între timp potenţialul celor de la Dunărea a crescut, prin transferurile a încă patru ciucani, acum o lună, astfel că echipa gălăţeană are şi o a treia linie competitivă, aspect care face să nu mai fie vulnerabilă din punct de vedere fizic în finalurile de meci. De fapt, în semifinala cu Corona, Dunărea a arătat că este chiar de temut în finalurile de meci, câştigând, în ultimele secunde, al doilea şi al cincilea joc cu echipa braşoveană.

Căpitanul formaţiei gălăţene, Cătălin Geru, era foarte optimist, joi, 19 martie, înaintea plecării spre Cârţa, subliind că potenţialul echipei a crescut şi prin calificarea în finală. "Calificarea în finală a adus un plus semnificativ de încredere, iar prin asta cred că a crescut şi valoarea echipei. De altfel, au mai trecut ceva meciuri peste noi în actuala formulă a lotului şi suntem mai omogeni, echipa are un potenţial mult mai mare faţă de precedentele jocuri cu Steaua. Când ne-au bătut, au făcut-o foarte greu, la un gol-două diferenţă, acum suntem mai puternici şi putem câştiga finala. Îi cunoaştem perfect pe stelişti, ştim foarte bine ce avem de făcut”, spus Geru.

Legendarul hocheist gălăţean, în vârstă de 45 de ani, a adăugat că şi atmosfera din cadrul echipei îl face să creadă că se va retrage la finalul sezonului din postura de campion cu Dunărea. „Suntem puşi pe fapte mari. Dacă tot am ajuns până aici, suntem determinaţi şi gata să facem tot ce ne stă în puteri pentru a merge până la capăt, la câştigarea campionatului. Sperăm ca din aceste prime două jocuri de la Cârţa să obţinem cel puţin o victorie. Ne dorim mult să o obţinem la primul meci, pentru că este televizat şi am putea să-i recompensăm cu o bucurie pe cei care ne-au fost alături în semifinală”, a mai spus Cătălin Geru.

Finala se dispută după sistemul cel mai bun din maxim şapte partide. După cele două jocuri de la Cârţa, vor urma două la Galaţi, programate marţi şi miercuri (24 şi 25 martie).


CITEŞTE ŞI: Oţelul îl dă în judecată pe arbitrul meciului cu CSMS Iaşi

Citit 1369 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2015 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.