Oţelul a ajuns ULTIMA ECHIPĂ în Liga I şi în pericol de DESFIINŢARE

Oţelul a ajuns ULTIMA ECHIPĂ în Liga I şi în pericol de DESFIINŢARE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După eşecul în faţa CS U. Craiova, echipa gălăţeană a ajuns în coada clasamentului, fără şanse de a mai putea evita retrogradarea

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi a pierdut, scor 0-1, partida de pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova, disputată sâmbătă în cadrul etapei a 24-a din Liga I. Golul a fost marcat de Bawab, în min. 57, care a finalizat un contraatac cu un şut plasat de la marginea careului, gălăţenii reclamând că faza a pornit de la un fault neacordat, la centrul terenului, asupra lui Milea. Până atunci, Oţelul dominase partida, dar nu şi-a creat decât o singură ocazie de gol, una uriaşă, în min. 52, când portarul Bălgrădean a avut un reflex salvator în faţa lui Cernat. Echipa gălăţeană a mai avut o mare oportunitate de a înscrie prin Hamroun (min. 81), la care s-a opus din nou Bălgrădean.

De partea cealaltă, echipa olteană a arătat un joc foarte modest, cu o singură fază mai periculoasă la poarta Oţelului până la gol. În aceste condiţii, faptul că o astfel de echipă a ajuns la a 18-a partidă consecutivă fără înfrângere spune totul despre nivelul actual al Ligii I şi, prin comparaţie, despre halul în care a ajuns Oţelul, campioana de acum patru ani.

Antrenorul Oţelului, Florin Marin, a folosit următoarea componenţă a echipei: Hotoboc - Solomou, A. Miron, Cucu, Murgoci (min. 61, Iorga)- E. Dică (min. 46, Yulu-Matondo), Milea (min. 70, I. Popa) – Hamroun, Tavares, D. Popescu – Cernat. Antrenor Florin Marin.

Doar 0,37 goluri pe meci

Aceasta a fost a noua partidă consecutivă fără victorie pentru Oţelul, bilanţ negativ care-i pecetluieşte soarta de echipă deja retrogradată, cu toate că mai sunt 10 etape. O singură dată în istoria participărilor echipei gălăţene în primul eşalon a mai fost o astfel de serie neagră, în turul ediţiei 2004-2005, cu 13 etape la rând fără victorie.

În urma victoriei celor de la CFR Cluj la Giurgiu, cu Astra, Oţelul a ajuns ultima în clasament, poziţie pe care şi-o merită din plin de vreme ce are cea mai slabă ofensivă din Liga I: doar nouă goluri marcate în 24 de meciuri, ceea ce înseamnă o medie de toată jena, 0.37 goluri pe meci.

„La mulţi ani, cu executare”

Marea problemă din acest moment a clubului gălăţean nu o reprezintă retrogradarea în sine, ci faptul că sunt şanse minime ca aceasta să nu fie sinonimă cu desfiinţarea. Clubul este în insolvenţă, iar planul de reorganizare se bazează pe banii din drepturile de televizare aferente prezenţei în Liga I. Astfel, retrogradarea înseamnă dispariţia acestei principale surse de venit şi riscul declanşării procedurii de faliment este uriaş. Durerea fanilor din Peluza Nord a fost transmisă printr-un banner afişat în timpul meciului de sâmbătă: “Tuturor celor care aţi distrus Oţelul vă dorim la mulţi ani cu executare”.

Citit 3172 ori Ultima modificare Duminică, 05 Aprilie 2015 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.