O gălăţeancă, CEA MAI BUNĂ JUCĂTOARE DE TENIS a anului în SUA
Foto: Gabriela Talabă (stânga) şi Kenna Kilgo, declarate cea mai bună echipă de dublu din sezonul regular al campionatului universitar din SUA.

O gălăţeancă, CEA MAI BUNĂ JUCĂTOARE DE TENIS a anului în SUA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gabriela Talabă a fost desemnată cea mai bună jucătoare de tenis dintre studentele de anul I din campionatul universitar american

Campioana naţională de senioare a României de anul trecut, Gabriela Talabă, a plecat la începutul anului în Statele Unite, cu o bursă la Universitatea Texas Tech (Texas), continuându-şi cariera sportivă în echipe de tenis a acesteia, Lady Raiders. Primele performanţe au venit repede pentru jucătoarea care anul trecut reuşea un salt de peste 500 de locuri în ierarhia WTA. A impresionat cu o serie de zece victorii consecutive în performantul campionatul interuniversitar american (NCAA) pe echipe, performanţă în urma căreia a fost desemnată “Freshman of the year”, cea mai bună jucătoare a campionatului dintre studentele din primul an.

Nicio altă jucătoare de tenis de la Texas Tech, universitatea pe care o reprezintă gălăţeanca, nu mai obţinuse această distincţie în ultimii 17 ani. Mai mult, Gabriela Talabă şi partenera sa de dublu, Kenna Kilgo, au primit titlul de cea mai bună pereche de dublu a campionatului. De asemenea, Talabă şi Kilgo formează cea mai bună echipă de dublu.

Gabriela Talabă s-a declarat încântată de hotărârea luată în ianuarie, când a decis să plece în SUA, renunţând temporar la circuitul profesionist mondial. „Mă bucur pentru alegerea făcută, este o oportunitate deosebită pentru mine, progresez pe toate planurile”, a declarat Gabriela Talabă. 

Pentru ea, urmează jocurile din faza eliminatorie a NCAA cu echipa Lady Raiders, apoi, spre sfârşitul acestei luni, va intra în vacanţă şi va reveni în ţară. Însă nu va fi o vacanţă completă, jucătoarea spunând că vrea să profite de această perioadă, singura pe care o are la dispoziţie în timpul anului, pentru a juca în câteva turnee din circuitul ITF. Planurile sale includ în primul rând cele trei turnee care vor avea loc la Galaţi, două de categorie Futures (premii de 10.000 de dolari) şi unul Challenger (25.000 dolari). Primul dintre ele va începe pe 25 mai, zi în care are rezervare la avion. “Intru pe teren şi venind direct de la aeroport dacă-i nevoie, ca să joc acasă”, şi-a exprimat nerăbdarea Gabriela Talabă. “Dacă va solicita, vom face tot ce este regulamentar posibil ca să-i programăm primul meci pe 26”, a completat Florin Sipoş, directorul turneelor de la Viva Tenis Club.

În 2014, ea a participat la toate cele trei turnee Futures de la Galaţi, la două dintre ele oprindu-se în faza sferturilor, iar cel de-al treilea în turul al doilea. În august, a jucat finala de la Bucureşti, pe care a pierdut-o în faţa Cristinei Stancu, cu scorul 6-4, 3-6, 6-2, iar în octombrie a câştigat titlul de campioană naţională.  

Citit 1964 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2015 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.