Turnee importante înaintea „Europenelor” pentru naţionala feminină de baschet

Turnee importante înaintea „Europenelor” pentru naţionala feminină de baschet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Echipa naţională a României se îndreaptă spre Europene după ce a obținut victorii clare în faţa reprezentativei Moldovei în meciurile de verificare


Aceste întâlniri au făcut parte dintr-un program bine gândit, pentru o trecere graduală la nivelul următor. După cantonamentul de la Galaţi, urmează un turneu puternic la Bucureşti, unde „tricolorele” vor întâlni echipele reprezentative ale Italiei – participantă la Eurobascket, respectiv cea a Senegalului – calificată la „Cupa Africii”. Din 27 mai, fetele noastre  vor pleca în Belarus, urmând să participe la un turneu internaţional, la care vor participa reprezentativele Ucrainei, Rusiei, Turciei şi Belarus. Turneul de la sfârşitul lunii este cel care va decide componenţa echipei naţionale.  „După acest turneu, stafful tehnic va şti pe cine se bazează şi care va fi formula care ne va reprezenta la Europene. Având în vedere că jucăm cu Franţa – vicecampioana ediţiei precedente şi cu Cehia – participantă la Mondiale în 2010, considerăm că obiectivul nostru este destul de îndrăzneţ, dar nu imposibil”, a declarat Horia Păun, preşedintele Federaţiei Române de baschet. „Avem o echipă tânără, un staff bun şi jucăm în faţa propriilor spectatori. Ne dorim să învingem cele două adversare, astfel încât să putem trece de faza grupelor” a mai spus Păun.

„Ne ştim locul, ne ştim valoarea, însă de multe ori s-a demonstrat că o echipă mică, care cu adevărat îşi doreşte şi are motivaţia necesară poate să facă surprize, indiferent de adversarul pe care îl întâlneşte", a declarat Florin Nini. 

România va juca în Grupa A, alături de Franţa, Cehia, Ucraina şi Muntenegru.

De săptămâna trecută în stafful tehnic este prezentă şi Monika Brosovszky-Boriga, jucătoare la ICIM Arad, care va ocupa funcţia de antrenor secund alături de principalul Florin Nini şi secundul Radu Alexandru. „Monika este încă o jucătoare activă, este o persoană care are o comunicare foarte bună cu jucătoarele, iar faptul că vine din rândul lor, cu siguranţă că aproprie şi creează o chimie mult mai bună între staff şi fetele din colectiv. Monika are experienţă şi cred că poate da indicaţii foarte simple şi practice” a declarat Florin Nini.


 

Citit 1039 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2015 07:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.