ASCENSIUNE reluată la un CLUB DE TENIS din Galaţi

ASCENSIUNE reluată la un CLUB DE TENIS din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bucureşteanca Simona Ionescu, 21 de ani, care de la finalul anului trecut a trecut la la clubul gălăţean Galant M&S, a  urcat peste 50 de locuri în ierarhia mondială. O dată cu victoriile înregistrate la turneul ITF Futures din Antalya (Turcia) de la începutul lunii mai, unde a ajuns până în semifinale, Ionescu a ajuns acum pe locul 605 WTA, cea mai bună clasare din carieră. Revenită în competiţii după o accidentare care a obligat-o, în 2013, să ia o pauză de aproape un an, Ionescu încearcă acum să-şi reia ascensiunea în ierarhia mondială alături de antrenorul Dumitru Morariu, de la clubul gălăţean.

„Simona este o jucătoare cu calităţi deosebite, care a  avut ghinionul unei accidentări ce i-a provocat o absenţă destul de mare de pe teren. A rămas oarecum fără sprijin, acesta fiind unul din motivele pentru care am adus-o la clubul nostru, încercând să îi relansăm ascensiunea în tenisul profesionist”, a declarat Dumitru Morariu.

Anul trecut, sportiva de la Galant M&S a disputat, la Bucureşti, prima ei finală din circuitul ITF Pro, pe care a pierdut-o în faţa Mihaelei Buzărnescu, cu scorul 3-6, 6-2, 1-6.

Simona Ionescu joacă în această săptămână în turneul de categorie Futures de la Sibiu, de 10.000 de dolari, urmând ca săptămâna viitoare să fie prezentă, pe tabloul principal al turneului de la Galaţi, primul dintr-o serie de trei care se vor desfăşura aici. 

Tot pe tabloul principal va fi şi gălăţeanca Gabriela Talabă, locul 535 WTA, care va reveni din Statele Unite, unde beneficiază de o bursă sportivă şi a avut o evoluţie deosebită în competiţiile interuniversitare. 

Directorul turneului, Florin Sipoş a confirmat prezenţa jucătoarei Georgia Crăciun, 15 ani, locul 839, care va beneficia de un wildcard din partea organizatorilor.

Citit 1721 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2015 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.