Poştaşii gălăţeni au mărşăluit spre "naţionale"

Poştaşii gălăţeni au mărşăluit spre "naţionale"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Susţinuţi de copii sau nepoţi, 44 de lucrători ai Oficiului Judeţean de Poştă Galaţi au participat la a 36-a ediţie a competiţiei judeţene de marş destinată factorilor poştali, desfăşurată, sâmbătă, pe aleile Grădinii Publice. Ecaterina Mănăstireanu (35 de ani, Frumuşiţa) şi Petrică Angheluţă (43 de ani, Pechea) sunt cei doi poştaşi gălăţeni care s-au calificat la faza naţională a marşului, care va avea loc în perioada 19-20 iunie.

Proba masculină a fost de 5 km, iar cea feminină de 3 km, distanţe mai mici decât cele parcurse într-o zi obişnuită de muncă, în care se străbat chiar şi 25 de km, aşa cum ne-a declarat câştigătoarea marşului, Ecaterina Mănăstireanu, care practică această meserie din 2006: „Acum a fost mult mai lejer. Nu avem nici greutatea scrisorilor, nici răspunderea  pensiilor”.

Petrică Angheluţă participă din anul 2000 la această competiţie şi până acum are la activ opt calificări la faza naţională. „La muncă este destul de greu căci avem răspunderea banilor, acum a fost doar efortul fizic pe care oricum îl facem zi de zi şi care ne menţine condiţia fizică. Nu m-am antrenat special pentru competiţie”, a spus poştaşul care va reprezenta judeţul la concursul naţional.

După marşul celor mari, organizatorii au oferit celor mici ocazia de a se întrece, e drept că pe o distanţă mai mică.

Citit 1293 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2015 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.