UPDATE / Handbalistii de la CSU, start bun la barajul de promovare

UPDATE / Handbalistii de la CSU, start bun la barajul de promovare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE, ora 12.40: CSU Galaţi a câştigat, vineri, primul meci al turneului: 33-28 cu Universitatea Cluj-Napoca.


 

Echipa gălăţeană va juca în grupă cu „U” Cluj şi Steaua, echipă venită din Liga Naţională * Doar câştigătoarele grupelor vor juca, în sezonul următor, în primul eşalon

Echipa gălăţeană de handbal CS Universitatea, clasată pe locul trei la finalul seriei I din liga a doua, va participa, începând de astăzi până luni, la turneul de promovare/menţinere în Liga Naţională masculină, care are loc la Bucureşti, în Sala „Lucian Grigorescu”. Se întrec şase formaţii, două din Liga Naţională, Energia Lignitul Tg. Jiu şi Steaua Bucureşti (clasate pe locurile 11, respectiv, 12, după play-out), plus patru din eşalonul secund. În mod normal, din liga a doua ar fi trebuit să participe formaţiile clasate pe locurile doi şi trei din cele două serii, însă HC Argeş Piteşti (locul doi în Seria I) şi CSM Oradea (locul trei în seria II) s-au retras, astfel că în locul lor vor evolua formaţiile de pe locurile 4, CSM Focşani şi Universitatea Cluj.
Participantele au fost împărţite în două grupe, astfel: Steaua, CSU Galaţi şi „U” Cluj în Grupa I, respectiv Energia Tg. Jiu, CSM Satu Mare şi CSM Focşani în Grupa a II-a. Doar câştigătoarele celor două grupe vor obţine dreptul de a evolua sezonul următor în primul eşalon, marile favorite fiind cele două echipe care vin din Liga Naţională, cu loturi de jucători mult mai valoroase, în condiţiile în care au şi buget de câteva ori mai mare decât formaţiile din eşalonul secund. Chiar dacă nu pornesc cu prima şansă, cei de la CSU vor încerca să producă surpriza sau măcar la final să ocupe locul trei în acest turneu, pentru cazul în care vreuna din echipe nu se va înscrie în campionat, conform antrenorului şi preşedintelui clubului, Mihai Pantea.
Portarul Florin Andronic, „veteranul” echipei gălăţene, crede că CSU are un lot capabil să producă o surpriză plăcută. „Am ajus aici cu destulă trudă şi va trebui să ne mobilizăm exemplar pentru a face faţă cerinţelor unui astfel de turneu. Fără discuţie, nu vor fi meciuri uşoare, în special cu echipele care vin din prima ligă, dar acest lucru nu înseamnă că suntem dinainte învinşi. Într-o competiţie sportivă, fiecare participant are şansa sa, de ce nu ne-am lupta pentru apărarea ei? Ne prezentăm cu un lot capabil să producă o surpriză. Avem jucători talentaţi, experimentaţi, dar şi mai tineri, aşa că sunt toate motivele să credem în posibilităţile noastre”, a declarat, înainte de plecarea spre importantul turneu, Florin Andronic.
Lotul gălăţean a plecat ieri spre Bucureşti, unde va întâlni în primul meci pe „U” Cluj, astăzi, de la ora 11,00. Sâmbătă, CSU va juca, tot de la ora 11.00, cu Steaua, duminică va avea zi liberă, iar luni va disputa meciul de clasament, de la ora 10.00 sau 12.00, în funcţie de locul pe care îl va ocupa în grupă.
Antrenorul Mihai Pantea contează pe următorii jucători: Andronic, Condurache - Şahîn, Şt. Ionel, Şavloschi, Moldovanu, Mârşiu, Şerban, Bursuc, Ciobanu, Dospinescu, Lăpuşneanu, Frangulea, Anton, Grigore şi Poteră.

Citit 1204 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2015 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.