BASCHET FEMININ: Antrenorul Paralikas a plecat de la Phoenix

BASCHET FEMININ: Antrenorul Paralikas a plecat de la Phoenix
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Antrenorul echipei de baschet feminin Phoenix, Theodosios Paralikas, cel care a reuşit în al doilea an de prezenţă în prima ligă să ducă echipa gălăţeană în play-off, a semnat un contract pentru un sezon cu gruparea turcă Fenerbahce Istanbul, unde îl are ca „principal” pe Georgios Dikeoulakos.

„Încă de la finalul sezonului competiţional au fost discuţii cu privire la prelungirea contractului antrenorului principal, dar aceasta a fost şansa lui Paralikas de a merge la o echipă de top. O astfel de ocazie apare foarte rar şi îi respectăm alegerea”, a declarat team-managerul echipei gălăţene, Alex Stanciu. În acest moment, conducerea clubului se află în discuţii cu mai mulţi  antrenori, atât români, cât şi străini.

Antrenorul grec Theodosios Paraliks a ţinut să transmită câteva gânduri celor care i-au fost alături: „După două sezoane uimitoare şi de succes cu „familia” Phoenix Galaţi, călătoria continuă. Următoarea oprire Istanbul şi Fenerbahce. Aş dori să mulţumesc antrenorului Florin Nini, pentru că mi-a oferit şansa de a antrena echipa feminină Phoenix, directorului general Alex Stanciu şi antrenorului secund Cătălin Ştefănescu pentru toată dragostea şi sprijinul pe care mi le-au dat în timpul acestor doi ani. Aş dori, de asemenea, să le mulţumesc tuturor jucătoarelor care au luptat alături de mine pentru un scop comun şi nu în ultimul rând fanilor şi jurnaliştilor, pentru că au fost cu noi ori de câte ori am avut nevoie de ei. Nu spun „La revedere” ... Eu doar spun: NE VEDEM”, a a fost mesajul lui Paralikas.

Cine este "Sakis" Paralikas

S-a născut la data de 2 aprilie 1974, în Thessaloniki, Grecia. Şi-a încheiat cariera de jucător în 2005. A câştigat European Cup în sezonul 92-93 cu Aris Thessaloniki.

La 23 de ani şi-a început activitatea de tehnician, ca asistent la Lavrio BC (echipa din A2), în timp ce era şi antrenor la echipa de juniori Milon BC.

În 2012 a venit ca antrenor secund la CSM Târgovişte, unde antrenor principal era un conaţional, Georgios Dikeoulakos. Cei doi sunt, în aceaşi formulă, antrenorii selecţionatei Greciei. Apoi, tot la Târgovişte, a fost secundul lui Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix Galaţi. În vara anului 2013 a preluat ca principal echipa feminină gălăţeană. Phoenix a încheiat sezonul 2014-2015 pe locul şapte, iar în play-off a jucat împotriva campioanei CSM Târgovişte.

Citit 1849 ori Ultima modificare Joi, 11 Iunie 2015 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.