TENIS: Wimbledon, primul turneu pe iarbă pentru Ţig

TENIS: Wimbledon, primul turneu pe iarbă pentru Ţig
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Gălăţeanca Patricia Ţig va avea o săptămână la dispoziţie pentru acomodarea cu suprafaţa de joc de la Londra * Apoi, va urma debutul direct pe tabloul principal la un turneu WTA, ea primind wild-card la BRD Bucharest Open


Gălăţenca Patricia Ţig, aflată pe locul 178 în ierarhia mondială, cu două poziţii mai sus faţă de săptămâna trecută, va juca luna viitoare, pentru prima dată în carieră, pe tabloul principal al unui turneu WTA. Organizatorii „BRD Bucharest Open”, turneu care se va desfăşura în perioada 11-19 iulie, au anunţat că îi oferă Patriciei Ţig un wild-card. La ediţia de anul trecut, gălăţeanca s-a oprit în calificările turneului de la Bucureşti.

Şi celelalte două wild-card-uri au fost oferite unor jucătoare românce, Sorana Cîrstea (locul 191 WTA) şi Ana Bogdan (locul 183 WTA).

Până la „BRD Bucharest Open”, Patricia Ţig va bifa săptămâna viitoare o altă premieră, urmând să joace pentru prima dată pe iarbă, în calificările de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem al anului. Cum nu a mai jucat până acum pe această suprafaţă, gălăţeanca va pleca joi în Anglia, pentru a avea la dispoziţie aproape o săptămână cu antrenamente de acomodare cu iarba londoneză.

Patricia Ţig a jucat primele sale meciuri la turnee de Mare Şlem în acest an. A fost prezentă pe tabloul de calificări de la Australian Open, unde a fost învinsă în primul tur de Julia Glushko (Israel, locul 153 WTA la acel moment), iar luna trecută a reuşit să ajungă până în turul al doilea de calificări la Roland Garros, unde a fost eliminată de Shahar Peer (Israel, locul 119 WTA).

Săptămâna trecută, Ţig a jucat la Challangerul cu premii de 25.000 de dolari de la Galaţi, unde s-a oprit în sferturile de finală. Gălăţeanca a jucat cu dureri cauzate de o nevralgie intercostală şi a fost învinsă de italianca Giulia Gatto-Monticone (locul 291 WTA), scor 2-6, 7-5, 6-3.

Următoarea gălăţeancă din clasamentul mondial, Gabriela Talabă (516 WTA), va pleca în Franţa, unde la sfârşitul săptămânii va juca în calificările turneului Challanger de la Perigueux, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. Talabă a revenit în circuitul ITF cu ocazia celor trei turnee, două Futures şi un Challanger, care s-au disputat în ultima lună la Galaţi, după ce în prima parte a anului a jucat doar în campionatul interuniversitar din SUA, ca bursieră a Universităţii Texas Tech din Lubbock.

Citit 1160 ori Ultima modificare Luni, 15 Iunie 2015 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.