Un gălăţean concurează la Campionatul Mondial de navomodele

Un gălăţean concurează la Campionatul Mondial de navomodele
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Sorin Mavru, de la CSU, va fi prezent la şapte clase de concurs în competiţia supremă a navomodelelor echipate cu motoare electrice


Pe pista nautică a unui lac din apropierea capitalei Poloniei, Varşovia, de ieri au început întrecerile Campionatului Mondial de navomodele radiocomandate, echipate cu motoare electrice. La concurs şi-au anunţat participarea peste 600 de concurenţi. Între aceştia se află sportivi recunoscuţi pentru performanţele lor, din China, Hong Kong, Rusia, Franţa, Germania, dar şi din ţara noastră. România este reprezentată de trei sportivi - Sorin Mavru (CSU Galaţi) şi doi bucureşteni. Dacă românii ajung la concurs cu doar trei concurenţi, chinezii, de pildă, vor veni cu peste 30 de participanţi, cu aparate dintre cele mai sofisticate.

În această competiţie, Sorin Mavru va concura la şapte clase, cu modele de dimensiuni şi caracteristici diferite: Mono 1, Mono 2, Hidro 1, Hidro 2, Eco Standard, Eco Expert, F1+1 kg. Gălăţeanul speră într-o evoluţie notabilă, având deja experienţă în competiţiile internaţionale. Anul trecut, la un concurs desfăşurat în Slovacia, a ocupat locul întâi la clasa Mono 1 şi locul doi la clasa Mini Eco. Anul acesta, în Italia, în luna iunie, la Campionatul European, Sorin Mavru a devenit vicecampion continental la clasa Eco Expert şi a cucerit două medalii de bronz, la clasele Hidro 1 şi Hidro 2.

Şapte titluri de campion naţional

Cu mai puţin de o săptămână în urmă, Mavru a participat la finala naţională a Campionatului de navomodele radiocomandate cu motoare electrice. Timp de patru zile, pe pista nautică din apropierea oraşului Medgidia s-au întrecut cei mai buni sportivi la această secţiune. Pentru reprezentantul CS Universitatea, a fost şi un test în vederea participării la „Mondialele” din Polonia, el depăşind toate aşteptările. Prezent la startul a cinci curse, Sorin a cucerit nu mai puţin de patru titluri de campion naţional şi unul de vicecampion la clasele Eco Standard, Eco Expert, F 1+1 kg, F 1-1 kg, respectiv, Mini Eco. O adevărată demonstraţie de măiestrie sportivă, care ne face să credem că în Polonia nu se va afla doar în excursie, ci va lupta pentru o poziţie măcar în apropierea podiumului. La aceste patru titluri se adaugă alte trei, cucerite acum două luni, pe Lacul Cătuşa, la clasa M.

Şi încă un lucru dătător de speranţe pentru „Mondiale: la clasa F 1+1 kg, Mavru a stabilit o performanţă excepţională, care constituie un record naţional. Navomodelul gălăţeanului a parcurs traseul respectivei clase în 12,9 secunde, depăşind substanţial vechiul record, stabilit cu şase ani în urmă de un timişorean (14,6 secunde). Specialiştii consideră că timpul realizat de sportivul de la CSU se află printre primele şase din lume.

La aceste „Naţionale”, de la Medgidia, a mai fost prezent un sportiv de la CSU, Mighel Ţucă, care a avut şi el rezultate foarte bune: a cucerit o medalie de argint la clasa F 1+1 kg şi una de bronz la F 1-1 kg.

Citit 2275 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.