UPDATE/ Meci ADMIRABIL făcut de CSU la revenirea în Liga Naţională după 15 ani

UPDATE/ Meci ADMIRABIL făcut de CSU la revenirea în Liga Naţională după 15 ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Deşi au avut o evoluţie entuziasmantă, handbaliştii de la CSU Danubius Galaţi au pierdut meciul revenirii în Liga Naţională după 15 ani, scor 22-23 (11-11), cu Dunărea Călăraşi. Având în componenţă în mare parte jucători care până acum au evoluat doar în liga secundă, CSU a reuşit să arunce la coşul de gunoi toate previziunile specialiştilor şi să facă faţă cu brio unui adversar cu buget de aproape zece ori mai mari şi cu un lot format în majoritate din handbalişti componenţi de echipă naţională. Golul care a decisiv învingătoarea a fost înscris cu 49 de secunde înainte de final. Vom reveni cu amănunte.


 

Articolul iniţial:

* Sezonul competiţional la “Polivalentă” va fi deschis de handbaliştii echipei CSU Danubius, nou-promovată în primul eşalon

Eveniment de marcă, sâmbătă seară, pentru microbiştii gălăţeni: după câteva luni de vacanţă, se reia seria competiţiilor oficiale în Sala Sporturilor “Dunărea”. Va fi o toamnă cu un program mai plin ca niciodată la “Polivalenta” gălăţeană, cu nu mai puţin de cinci echipe gălăţene urmând să joace aici în primul eşalon: CSU Danubius - handbal masculin, Phoenix - baschet, atât la feminin cât şi la masculin, Arcada - volei masculin şi United - futsal.

Balul va fi deschis de un eveniment aşteptat de peste un deceniu: primul meci, după 15 ani, al unei echipe din Galaţi în prima ligă de handbal masculin. În prima etapă a Ligii Naţionale, CSU Danubius va întâlni, de la ora 18,00, pe Dunărea Călăraşi. Intrarea spectatorilor este liberă.

Obiectivul formaţiei gălăţene este evitarea retrogradării, unul greu de îndeplinit, în condiţiile în care decalajul valoric între eşalonul secund şi prima ligă este uriaş. Elocvent este faptul că adversara din prima etapă, Dunărea Călăraşi, are un buget de cel puţin opt ori mai mare.

Speranţele preşedintelui clubului, Mihai Pantea, totodată şi antrenor principal, sunt legate de promisa suplimentare a sprijinului financiar din partea municipalităţii, care se speră să vină la următoarea rectificarea bugetară a Consiliului Local şi care să permită două-trei achiziţii de top, pe parcursul sezonului.

Chiar şi aşa, jucătorii aşteaptă primul meci cu mult entuziasm, generat de şansa debutul celor mai mulţi dintre ei în Liga Naţională şi îşi doresc să se simtă handbalişti adevăraţi, jucând în faţa unui public numeros. Realist, Cristian Mârşiu, căpitanul echipei, a spus că, pentru acest prim meci, le poate promite celor care-i vor susţine din tribune un singur lucru, că vor vedea o echipă care se luptă pentru fiecare minge. "Am muncit mult să ajungem aici şi vrem să continuăm la acest nivel. Încercăm împreună cu cei nou-veniţi să legăm echipa cât mai repede şi ne vom lupta ca să încercăm să adunăm cât mai multe puncte. Sperăm să fim susţinuţi de cât mai mulţi spectatori, cărora le promitem că vor vedea o echipă care se bate pentru fiecare minge”, a declarat pivotul Cristian Mârşiu.

Dunărea Călăraşi va fi susţinută de un grup destul de numeros de suporteri, care şi-au organizat deplasarea cu două autocare.

La finalul sezonul trecut, CSU Danubius Galaţi a ocupat locul trei, primul de sub linie, la turneul de baraj promovare, iar din această postură a intrat în Liga Naţională în locul echipei Ştiinţa Bacău, retrasă din cauza problemelor financiare.

Lotul echipei CSU Danubius

Portari - Bogdan Fuică (venit de la Dinamo), Dan Drenceanu (HC Argeş Piteşti), George Vintilă (CSŞ Galaţi), Florin Andronic; extreme - Dragoş Şahîn, Ionel Ştefan, Alexandru Poteră, Laurenţiu Niţu (Dinamo), Răzvan Udriştoiu (CSM Satu Mare), Cosmin Olaru (Centrul de Excelenţă Sighişoara); interi - Paul Lăpuşneanu, Silviu Frangulea, Andrei Grigore, Andrei Cristescu (CSM Satu Mare), Robert Burlacu (HCM Buzău), Tiberiu Savu (fost la Dinamo şi Alexandria); pivoţi - Cristian Mârşiu, Eduard Ghenghea, Tiberiu Mureşan (HC Piteşti); centri - Alexandru Ciobanu, Andrei Hodorogea (CSM Ploieşti) şi Marius Dospinescu.

Antrenori: Mihai Pantea - principal, Florin Andronic şi Miron Stanciu - secunzi.

Citit 3370 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.